Vágólapra másolva!
A Szuperkupa döntőjének első mérkőzésén, Székesfehérváron aratott egygólos győzelmet a vendég DVSC a Fehérvárral szemben. A hajdúságiak a vezetés gyors megszerzése után is végig gólveszélyesen játszottak, de az első félidő közepétől emberhátrányban játszó hazaiak Sebők Zsolt remeklésének köszönhetően tartani tudták az eredményt, így egygólos hátránnyal utazhatnak a csütörtöki visszavágóra.

Magyar Szuperkupa, első mérkőzés
FC Fehérvár - DVSC-AVE Ásványvíz 0-1 (0-1)
Sóstói-stadion, 3500 néző
vezette: Bede F. (Vámos T., Kispál R.)
Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Bozic, Schwarcz, Farkas B. - Nagy D. (Lattenstein, 56.), Horváth F. (Horváth G., 30.), Sitku (Dajic, 81.)
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté P., Szatmári - Dombi (Madar, 65.), Vukmir, Sándor T. (Dzsudzsák, 70.), Halmosi - Bogdanovic, Brnovic (Zsolnai, 65.)
gól: Bogdanovic (4.),
sárga lap: Horváth G. (35.), illetve Éger (74.), Máté P. (91.)
kiállítva: Vincze Z. (26.)

4.perc: Bogdanovic cselezgetett befelé a bal oldalról, majd 17 méterről a kapu bal oldalába csavart (0-1).

20. perc: Koller vesztette el a labdát a saját tizenhatosán belül a rátámadó Brnoviccsal szemben, a debreceni támadó középre gurítását Sebők lekapcsolta Bogdanovic elől.

26. perc: Vincze Z. a pálya közepén arcon könyökölte Dombit, ezért Bede játékvezető piros lapot adott a fehérvári védőnek.

40. perc: Szép akció végén Nagy Dániel passzolt Schrancz elé, a hazai játékos 9 méterről a kapu fölé vágta a labdát.

42. perc: Bernáth 21 méteres lövését védte Sebők, majd a kipattanót Bogdanovic 6 méterről vágta a kapu fölé.

44. perc: Farkas Balázs ugratta ki Sitku Illést, aki rávezette a labdát Csernyánszkira, de a kapus bravúrral védte a támadó lövését.

45. perc: A védőkről kipattanó labdát Nagy Dániel szerezte meg, de lövése a bal kapufán csattant.

45. perc: Formás debreceni ellentámadás végén Dombi középre emelését Brnovic fejelte nagy helyzetben a kapu mellé.

46. perc: Koller távoli szabadrúgása kerülte el kevéssel a debreceni kaput.

56. perc: Sándor Tamás vezette fel a labdát, lövését Sebők bravúrral védte.

63. perc: Sándor indítása Bogdanovic átvétele után Halmosi elé került, akinek lövését Sebők nagyszerű mozdulattal hárította.

66. perc: Csizmadia jobb oldali beadása után Farkas lőtt, a labda a kapu mellé szállt.

77. perc: Dzsudzsák beadását Bogdanovic küldte kapura, Sebők lábbal védett, majd a felperdült labdát másodszorra szögletre ütötte.

85. perc: Dajic tartotta meg a labdát a tizenhatos előterében, visszagurítását Bozic lőtte a kapu fölé.

A vendégek korán vezetést szereztek, ennek tudatában nyugodtan játszhatták saját játékukat, ráadásul a félidő derekán megfogyatkozott a Fehérvár, ez tovább növelte a vendégek esélyeit. Ettől függetlenül a félidő végén két fehérvári gólszerzési lehetőség volt, de egyet sem tudtak kihasználni a hazaiak.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a DVSC több helyzetet alakított ki, míg a Fehérvár ugyan próbálkozott, ám gyakorlatilag a debreceni 16-oson belülre nem tudtak kerülni, lövéseik célt tévesztettek, a vendégek így megérdemelt sikerrel várhatják a csütörtöki visszavágót.

Mobilpress / MTI