Vágólapra másolva!
"Materazzi egy betegség, amelynek nem lenne szabad léteznie a futballpályákon" - mondta Lilian Thuram, a francia válogatott játékosa.

A futballista ezzel a kijelentéssel reagált a július 9-i világbajnoki döntőben történtekre, amikor Marco Materazzi a 110. percben addig provokálta Zinedine Zidane-t, míg a francia nemzeti együttes csapatkapitánya lefejelte őt.

"Thuramnak inkább arról kellett volna beszélnie, hogy Zidane nem először veszítette el a fejét fontos tétmeccsen" - reagált a világbajnoki aranyérmes Materazzi. "Tizenkétszer állították ki Zizout, ennyi piros lapot egy védő is nehezen gyűjt össze pályafutása során."

Roberto Donadoni, az olasz válogatott csütörtökön kinevezett új szövetségi kapitánya szerint túl nagy a lárma és a ricsaj a Materazzi-Zidane ügyben. "Jó lenne már az egészet elfelejteni" - mondta a 42 éves szakember. "Nem kétséges, Zidane-t provokálták, különben nem is lenne magyarázat arra, amit elkövetett." Donadoni, az AC Milan és a válogatott volt klasszisa elmondta, hogy pályafutása során több alkalommal is felhúzták, de meg sem fordult a fejében, hogy azt tegye, amit Zidane.