Vágólapra másolva!
A hétfői, székesfehérvári 1-0-s győzelmet követően hazai pályán 2-1-re diadalmaskodott a Debrecen labdarúgócsapata, megvédve ezzel Szuperkupa-elsőségét.

Eredmény, Szuperkupa, visszavágó:
DVSC-TEVA - FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Debrecen, 5000 néző
v.: Fábián
DVSC-TEVA: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Virág, Szatmári (Dzsudzsák, a szünetben) - Dombi, Vukmir (Balogh Z., 74.), Sándor T., Halmosi - Bogdanovic, Brnovic (Zsolnai, 65.)
FC Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Bozic, Schwarcz, Farkas B. (Horváth F., 82.), Dajic (Alumona, 59.) - Sitku, Györök (Lattenstein, 59.)
gól: Dzsudzsák (53.), Koller (88., öngól), illetve Horváth G. (6.)
sárga lap: Szatmári (13.), Halmosi (20.), Bernáth (36., 75.), Dombi (42.), Éger (70.), illetve Bozic (11.), Kuttor (56.), Horváth G. (72.), Koller (78.), Horváth F. (90.)
piros lap: Bernáth (75.)
A Szuperkupát kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel a Debrecen nyerte.

Kissé tartalékosan állt fel a Szuperkupa debreceni visszavágójára a Fehérvár labdarúgócsapata, Csertői Aurél vezetőedző nem számíthatott a sérült Dvéri Zsolt, illetve Nagy Dániel játékára, de a kiállított Vincze Zoltán sem léphetett pályára. A másik oldalon Supka Attila reményét fejezte ki, hogy esetleg becserélheti majd a sérüléséből felépült támadót, Ibrahim Sidibét.

Gyorsan elolvadt a Debrecen hétfőn, Székesfehérvárott megszerzett egygólos előnye, a 6. percben ugyanis Györök baloldalról ívelt középre egy szabadrúgást, Horváth Gábor pedig senkitől sem zavartatva a 11-es pontról fejelhetett a kapu jobb oldalába (0-1).

A 15. percben újabb fejes borzolta a szurkolók idegeit, ezúttal a vendégek kapusa, Sebők Zsolt volt a főszereplő, akit annyira meglepett egy védőkön is átszálló középre ívelés, hogy a labda kézbe fogása helyett a mezőnybe bólintotta vissza.

Rákapcsolt a Debrecen, Dombi néhány lendületes elfutásán (és Halmosi műesésén) kívül Bogdanovic jelentett komoly veszélyt. A 25. percben messziről meresztett lövése okozott gondot, Sebők kicsit késve vetődött, a labda azonban a jobb kapufán csattant, hat perc elteltével pedig remek csúsztatását a bal sarokból kaparta ki a fehérvári hálóőr.

A 35. percben Fábián játékvezető teljes joggal érvénytelenítette Brnovic lesgólját, ennek ellenére szinte csak a szünet mentette meg a Fehérvárt az egyenlítő találattól.

Az 51. percben már a leghiggadtabb hazai drukkerek sem bírták cérnával, Halmosi balról Bogdanovic fejére varázsolta a labdát, a szerb csatár tíz méterről a bal kapufára fejelt, a kipattanót Brnovic az ötösről a lécre vágta. A kedélyeket a csereként pályára lépő Dzsudzsák Balázs nyugtatta meg, aki az 53. percben 18 méteres szabadrúgásból a bal felső sarokba varázsolta a labdát (1-1).

A második félidő egészét tekintve is elmondható, nagy fölényben játszott a bajnokcsapat, annak ellenére, hogy a 75. percben a második sárga lapja miatt Bernáth az öltözőbe vonulhatott. A 88. percben emberhátrányban is kicsikarta a győzelmet a Loki, Dombi jobb oldali középre adásába Koller nyúlt bele szerencsétlenül, a labda pedig a tehetetlen Sebők mellett a kapu bal oldalába csorgott (2-1).

A Debrecen teljesen megérdemelten, kettős győzelemmel szerezte meg a Szuperkupát, s megfelelően melegített a macedón Rabotnicski elleni BL-selejtezőre.