Vágólapra másolva!
A világbajnokság ugyan véget ért, de mindez nem jelenti azt, hogy a labdarúgásban megállt volna az élet: lassan már a topligákban szereplő egyesületek is megkezdik a felkészülést a következő szezonra. Mostantól egészen a szezon kezdetéig igyekszünk nap mint nap beszámolni arról, hogy egy-egy sztárklubnál miként zajlik a felkészülési időszak - ma a Werder Bremen került sorra.

Utoljára a brémai együttes volt az, amely a Bayern Münchent megelőzve aranyérmet tudott nyerni a Bundesligában (két évvel ezelőtt), és sokak szerint most is leginkább a Werder lehet képes arra, hogy megszakítsa a bajorok "uralkodását" Németországban. A gárda az előző szezonban ezüstérmes lett, amivel kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörére, és a nyári igazolások azt jelzik, hogy a zöld-fehérek tovább erősödtek.

A meghatározó játékosok közül csupán egy hagyta ott Thomas Schaaf gárdáját, igaz, a francia játékmester, Johan Micoud talán a legfontosabb fogaskerék volt a brémai támadógépezetben, nyolc gólja mellett 14 gólpasszt is adott. A gall középpályás visszatért egykori klubjához, a Girondins Bordeaux-hoz, a brémaiak hárommillió eurót kaptak érte, míg a Borussia Dortmundnak eladott paraguayi támadó, Nelson Haedo-Valdez 4,7 millió hozott a Werder kasszájába. A távozók közül csak ők kaptak rendszeresen játéklehetőséget az előző szezonban, a többiek, mint a belga balhávéd, Jelle van Damme vagy a finn középpályás, Pekka Lagerblom, csak kiegészítő játékosnak számítottak.

A legfontosabb feladat tehát egy irányító leigazolása volt, a brémaiak pedig kissé váratlanul az FC Porto brazil focistáját, Diegót szerezték meg. A még mindig csak 21 esztendős játékos hatmillió euróba került, és bár eddig nem tudta beváltani a hozzá fűzött nagy reményeket, Brémában nagyon bíznak benne. A csatársorba is érkezett egy labdarúgó az FC Portótól, hiszen a Werder kölcsönvette a portugál Hugo Almeidát, aki a távozott Haedo-Valdezhez hasonlóan a cserecsatár szerepkörét tölti be, a kölcsönből visszaérkezett egyiptomi Mohammed Zidannal együtt. A klub a védelem mindkét oldalára igazolt új embert: a bal szélre az FC Internazionale kameruni játékosa, Pierre Nlend Womé érkezett (aki így a topligák közül már csak Franciaországban nem játszott), a jobb oldalra pedig a Bayer Leverkusen védőjét, Clemens Fritzet szerezték meg.

Jól látható tehát, hogy a vezetőség igyekezett tudatosan erősíteni, és a hírek szerint ezzel még nem ért véget igazolások sora: a Bremen mindenképpen szeretné leigazolni a Hannover '96 német válogatott középhátvédjét, Per Mertesackert is. A világbajnokságon szerepelt focisták, vagyis a német csapattal bronzérmes Miroslav Klose, Tim Borowski és Torsten Frings, valamint a horvát Jurica Vranjes és Ivan Klasnic csak a napokban csatlakoznak a kerethez, de az eddigi előkészületi mérkőzéseken ez nem látszott meg. A brémaiak az eddig lejátszott négy összecsapásukat egyaránt megnyerték, és még gólt sem kaptak, igaz, csupa alacsonyabb osztályú ellenfelük volt. A hátralévő időszakban játszanak még a török Ankaragücüvel, a görög Olympiakosszal és az 1. FC Kaiserslauternnel, majd augusztus elsején a ligakupa elődöntőjében a Hamburger SV-Hertha BSC párviadal győztesével mérkőznek meg.