Vágólapra másolva!
Dennis Bergkamp búcsúmeccsével avatták fel az Arsenal labdarúgócsapatának új arénáját, az Emirates-stadiont szombat este Londonban. A 60 ezer ülőhellyel rendelkező létesítményben rendezett gálameccsen a 37 éves holland klasszis korábbi klubja, az Ajax Amsterdam volt az Arsenal ellenfele.

Bergkamp mindkét együttesben játszott a búcsúfellépésén. A támadó az Arsenalban 423 tétmeccsen 120 gólt szerzett és 10 különböző címet nyert, az Ajax gárdájában 239 találkozón 122-szer vette be az ellenfelek hálóját. A holland válogatottban 79-szer kapott lehetőséget és 37-szer talált be a kapuba.

A szombati találkozón az új stadionban az első gólt az Ajax játékosa, Klaas-Jan Huntelaar szerezte, az Arsenal oldaláról Thierry Henry bizonyult először eredményesnek.

A gálamérkőzés második félidejében a két klub korábbi játékosai léptek pályára, az angoloknál többek között David Seaman, Patrick Vieira, Ian Wright játszott, az amszterdamiaknál Edwin van der Saar, Johann Cruyff, Danny Blind, Marco van Basten, Ronald és Frank de Boer futott ki a gyepre.