Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának hétfői ülésén többórás tárgyalás, értékelés, elemzés után sem született döntés a Ferencváros és a Vác élvonalbeli rajtengedélyével kapcsolatban.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke elmondta, hogy a licencadó bizottság jelenleg is folyamatosan ülésezik, mert - többek között a korábbi határozatok ellentmondásai miatt is - olyan döntést szeretne hozni, amely minden szempontból, jogilag is támadhatatlan, ehhez pedig minden dokumentumot a legapróbb részletig tanulmányozni kell és kiegészítő információk is szükségesek.

Az új másodfokú testület pénteken alakult meg, miután az előző fellebbviteli licencadó bizottságot az MLSZ elnöksége szerdai rendkívüli ülésén visszahívta és döntéseit hatályon kívül helyezte.

Az előző fellebbviteli testületnek az volt a "bűne", hogy korábbi jogerős döntését megváltoztatva hétfőn mégis rajtengedélyt adott a Ferencvárosnak és a Vácnak.

Amennyiben az új másodfokú testület nem engedi elindulni az élvonalban a Vácot és a Ferencvárost, az első osztályból az előző szezon végén kiesett Vasas és Pápa kerül vissza az NB I-be.

Serényi Péter arról is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a bajnokság pénteken este kezdődik, a párosítás még nem ismert, de az biztos, hogy a Duna Televízió közvetíti a nyitótalálkozót.