Vágólapra másolva!
A Ligakupa első negyeddöntőjével megkezdődött a német futballidény, a Dárdai Pált végig a soraiban tudó Hertha BSC a Hamburggal találkozott Düsseldorfban, és a HSV 1-0-s győzelmet aratott. A berliniek nemcsak a mérkőzést vesztették el, hanem egyik kulcsemberüket is, a brazil Marcelinho ugyanis 2,5 millió euróért a török Trabzonspor csapatához igazolt. A másik negyeddöntőben a Schalke büntetőkkel jutott tovább a Leverkusen ellen.

Leginkább a nagy melegre és a sokszor elpuffogtatott idény eleji forma-közhelyre lehetett fogni, hogy az első félidőben nem sok emlékezetes dolgot produkált a két csapat, inkább a Hertha volt aktívabb, Gilberto lövését Kirchstein vetődve fogta, aztán Pantelic tiszta helyzetben bólintott mellé, Cairo pedig ziccerben püfölte a hamburgi kapusba a labdát.

A fordulás után góllal kezdett a HSV, Van der Vaart csavart el a sorfal mellett egy szabadrúgást, ami Fiedler közreműködésével csattant a jobb kapufán, a kipattanóra pedig a nyáron az Anderlechtből igazolt Kompany érkezett, és két lépésről az üres kapuba gurított.

Lendületben maradt a Hamburg, Van der Vaart jobbal is rúgott egy kapufát, de a túloldalon Kirchstein sem unatkozott, több ízben is szépen hárított, és ezzel az elődöntőbe segítette csapatát, ahol kedden a Werder Bremen vár majd Thomas Doll csapatára.

A Herthának marad a Bundesliga és az UEFA-kupa, Marchelinho ellenben nem maradt, hanem Törökországba igazolt, a Trabzonspor 2,5, millió euróért, három évre szerződtette a remek képességű, de kissé öntörvényű brazil középpályást.

Marcelinho 2001-ben hétmillió euróért érkezett a brazil Gremiótól Berlinbe, ahol 155 bajnokin 65 gólt szerzett. Törökország egyébiránt eléggé felkapott lett a brazilok körében, elképzelhető ugyanis, hogy Roberto Carlos elhagyja a Real Madridot, és a Fenerbahcéban folytatja.

A másik szombati Ligakupa-mérkőzésen a rendes játékidőben két Schalke-gól született, de mivel Rodríguez fejese a saját kapujában landolt, így Bordon bombaszabadrúgása az egyenlítést jelentette, 1-1 után pedig jöhettek a büntetők.

Az első öt párban két-két rúgó hibázott (érdekesség, hogy mindkét kapus vállalkozott, és mindketten rontottak), aztán a tizenegyedik sorozatban Larsen betalált, Babic próbálkozását azonban Rost kifogta, így a királykékek meccselhetnek szerdán a Bayernnel a döntőbe jutásért.

Ligakupa, negyeddöntő:
Hamburger SV - Hertha BSC 1-0 (0-0)
gól: Kompany (52.)

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 1-1 (1-1) - tizenegyesekkel 9-8
gól: Bordon (37.), illetve Rodríguez (29., öngól)

[origo]