Társoldalunk:

Elhunyt Szusza Ferenc

2006.08.02. 9:07

Nyolcvankét éves korában elhunyt Szusza Ferenc, az Újpest legendás labdarúgója.

Erről Várhidi Pál, az Újpest volt edzője, Szusza Ferenc jó barátja tájékoztatta a lila-fehér klubot. Az egykori játékostárs így nyilatkozott a klasszisról:Forrás: MTI

"Tizenegy évig játszottunk együtt. Feri rendkívül céltudatos futballista volt, vérbeli csatár, hiszen minden idegszálával a gólszerzésre összpontosított. Nemcsak a kapu előtt volt eredményes, hanem távolról is remekül lőtt, ez nem minden támadóra jellemző. Persze mint mindenkinek, neki is voltak rigolyái, de mondhatom, hogy a pályán kívül is nagyszerű embernek ismertem meg".

A legendás csatár nevéhez egyedülálló világcsúcs fűződik, ugyanis egyetlen klubban 463 élvonalbeli találkozón játszott, amelyeken 397 gólt szerzett. A válogatottban 24-szer lépett pályára, s ezalatt 18-szor volt eredményes.

Szeretett lila-fehér egyesületét 26 éven át szolgálta futballistaként, 1945-ben, 1946-ban, 1947-ben és 1960-ban is bajnoki címet szerzett, s noha gólkirály egyszer sem volt, 397 találata valószínűleg örök időre elérhetetlen csúcs marad.

Játékospályafutása befejezése után az Újpestnél, Egerben, Győrben és a spanyol Betisnél is edzősködött. 2003 októberében róla nevezték el az Újpest felújított, Megyeri úti stadionját.

Szusza Ferencet az Újpest FC, az Újpesti Torna Egylet, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség is saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Előző
  • 1
  • 2
Következő