Vágólapra másolva!
Steve McClaren, az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya nem hívta be David Beckhamet a jövő szerdai, görögök elleni barátságos mérkőzésre készülő keretébe, ezzel felerősödtek azok a hangok, melyek azt sejtetik, hogy a Real Madrid klasszisa többé nem játszik a nemzeti tizenegyben.

A szakvezető - aki a világbajnokság után váltotta Sven-Göran Erikssont - 25 futballistát jelölt listáján, de a korábbi csapatkapitányra nem számít - legalábbis ezen a találkozón. McClaren egyúttal bejelentette, hogy egyik elődje (1994-96), Terry Venables lesz a segítője.

Beckham eddig 94-szer szerepelt a válogatottban, legutóbb a portugálok elleni, vesztes vb-negyeddöntőn, amelyen sérülés miatt idő előtt el kellett hagynia a pályát. Időközben felépült, klubjával éppen az Egyesült Államokban túrázik.

"A héten beszéltem Steve McClarennel, és megértem, hogy hosszú távú terve az, hogy ütőképes gárdát építsen a következő világbajnokságra, s ezt a munkát már most el akarja kezdeni. Büszke vagyok arra, hogy tíz évig játszhattam az angol válogatottban, amelynek a jövőben is bármikor a rendelkezésére állok" - tudatta egy közleményben álláspontját a történtekkel kapcsolatban Beckham.

Forrás: EPA

Az angol keret:
Kapusok: Paul Robinson (Tottenham), Chris Kirkland (Wigan), Ben Foster (Watford)
Védők: Gary Neville (Manchester United), Rio Ferdinand (Manchester United), Phil Neville (Everton), Ashley Cole (Arsenal), John Terry (Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), Wayne Bridge (Chelsea), Wes Brown (Manchester United), Luke Young (Charlton), Michael Dawson (Tottenham)
Középpályások: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Owen Hargreaves (Bayern München), Jermaine Jenas (Tottenham), Shaun Wright-Phillips (Chelsea), Stewart Downing (Middlesbrough), Kieron Richardson (Manchester United), Aaron Lennon (Tottenham)
Csatárok: Jermain Defoe (Tottenham), Peter Crouch (Liverpool), Darren Bent (Charlton), Dean Ashton (West Ham)

(MTI) / [origo]