Vágólapra másolva!
Immár három topligában is megkezdődtek a küzdelmek, ráadásul a hét közben válogatott mérkőzések egész sorát is rendezték, így a nyári szünet után ismét megválasztottuk a hét világválogatottját - és innentől kezdve a megszokott rovat hétről hétre jelentkezik majd. Mostani álomcsapatunkban csak két olyan labdarúgó akad, aki nem valamelyik topligában futballozik.
David Loria (Kazahsztán): Nem csak barátságos mérkőzéseket, hanem három Eb-selejtezőt is játszottak a hét közben, és az egyiken hatalmas meglepetés született: a kazahok pontot raboltak Belgiumban. Ez elsősorban kapusuknak, Loriának volt köszönhető, aki bravúros védések egész sorozatát mutatta be.
Philipp Lahm (német, Bayern München): A bajorok futballistája furcsa "kettős életet" élt a múlt héten, hiszen a válogatottban a védelem jobb oldalán szerepelt, míg a klubjában balhátvédként vetették be. Képességeiről mindent elmond, hogy mind a két poszton kiváló teljesítményt nyújtott, és a bajnokságban győztes gólt szerzett a VfL Bochum ellen.John Terry (angol, Chelsea FC): A londoniak középhátvédje a válogatottban is megkapta a csapatkapitányi karszalagot, és ezt a görögök ellen rögtön góllal ünnepelte. A védő ezt követően annyira belejött a gólszerzésbe, hogy a bajnoki nyitányon a Manchester City ellen is fejelt egy találatot - miközben a védőmunkát sem hanyagolta el.Sol Campbell (angol, Portsmouth FC): Az Arsenalt a nyáron otthagyó középhátvédet sokan leírták, és tény, hogy az utóbbi időben nem ment neki olyan jól a játék, de a jelek szerint a környezetváltás nagyon bejött neki. A Blackburn Rovers ellen mindenesetre hibátlanul futballozott, nagy szerepe volt csapata győzelmében, és a SkySports egyenesen a forduló legjobb játékosának választotta meg.Dario Rodríguez (uruguayi, FC Schalke 04): A dél-amerikai hátvéd a válogatottban a védelem bal oldalán kapott helyet az Egyiptom elleni találkozón, és hibátlanul hozta le a kilencven percet. A hét végi bajnokin csak a kispadra került, de Mladen Krsztajic kiállítása miatt korán becserélték a Schalkébe, és végül ő szerezte a győztes találatot az Alemannia Aachen ellen.
Julien Faubert (francia, Girondins Bordeaux): A jobb oldali középpályás felemás hetet zárt. Szerdán a bosnyákok ellen debütálhatott a francia válogatottban, és az utolsó percben győztes gólt ért el, majd a bajnokság rangadóján az Olympique Lyon ellen is betalált, utóbbi találkozón azonban a lyoniak fordítani tudtak. Ezzel együtt aligha kétséges, hogy a hét egyik főhőse ő volt.Lee Bowyer (angol, West Ham United): A Kalapácsosok nem kis rizikót vállaltak azzal, hogy a nyáron leigazolták Bowyert, hiszen a középpályás problémás labdarúgónak számított, de a focista első mérkőzése remekül sikerült. A Charlton Athletic ellen csapata mind a három gólját ő készítette elő, ezen kívül rúgott egy kapufát, és róla állították ki az ellenfél védőjét, Djimi Traorét.Luka Modric (horvát, Dinamo Zagreb): A horvát nemzeti tizenegy olaszok elleni idegenbeli győzelme még akkor is elismerésre méltó, ha tudjuk, hogy a squadra azzurrábban a világbajnokságon szerepelt focisták közül senki sem játszott. A találkozó legjobbja a gólt is szerző Modric volt, aki a hét végén az NK Medimurje elleni, 4-1-re megnyert bajnokin is remekelt.Franck Ribéry (francia, Olympique Marseille): A világbajnokságon feltűnt középpályás hosszas huzavona után a jelek szerint mégis marad az OM-ben, és amióta megint a játékra koncentrál, kiváló teljesítményt nyújt. A hétközi válogatott meccsen ugyan még nem villogott annyira, de az AJ Auxerre elleni bajnokin a mezőny legjobbja volt, gólt is szerzett, és a Marseille minden akciójában benne volt.
Miroslav Klose (német, Werder Bremen): Úgy tűnik, hogy a lengyel származású támadó továbbra is világbajnoki formában van, hiszen egyelőre képtelen gólt nem szerezni. A svédek elleni barátságos találkozón kétszer is eredményes volt, majd a Bayer Leverkusen elleni Bundesliga-rangadón is betalált - ráadásul ez a gól három pontot ért a brémaiaknak.Marko Pantelic (szerb, Hertha BSC): A világbajnokság után új korszak kezdődött a szerb labdarúgás életében, hiszen Szerbia immár önálló országként állít ki válogatottat - és a csapat első fellépése remekül sikerült, elvégre a gárda idegenben verte 3-1-re a cseheket, többek között Pantelic találatával. A csatár a klubjában is jól játszott, hiszen a Hannover 4-0-s legyőzéséből két góllal vette ki a részét.