Vágólapra másolva!
Rajczi Péter tavaly parádés szezont produkált az Újpest FC-ben, miután 23 találattal magabiztosan lett a Borsodi Liga gólkirálya, így nem meglepő, hogy nyáron több európai klubcsapat is kivetette hálóját a 25 éves támadóra. A kilencszeres válogatott futballistának még egy bő hete van arra, hogy csapatot találjon magának, augusztus 31-éig - az átigazolási szezon lejártakor - ugyanis a Megyeri úton közölnie kell a vezetőkkel, számíthatnak-e rá a már zajló szezonban, avagy sem.

Rajczi Péter gólérzékenysége üde színfoltnak számít a magyar bajnokságban, így sokan meglepődtek, hogy a legjobb labdarúgó-korban lévő csatárra az őszi idényben eddig még nem számítottak Újpesten. A titok nyitja az, hogy Valére Billen, a lila-fehérek belga vezetőedzője mindaddig nem kér Rajcziból, ameddig a kilenc válogatott meccsén háromszor eredményes játékos nem dönt a jövőjéről. Bár a szerződése csak 2007-ben jár le Újpesten, ha augusztus végéig külföldről jelentkeznek érte, akkor vihetik, ha viszont nem lesz érdeklődő, akkor Rajczi marad a tavalyi ezüstérmesnél, és szeptembertől újra az első csapat keretével edzhet.

Külföldön azonnal megneszelték, hogy csapatot keres a magyar gólkirály, és számolatlanul jelennek meg az újságcikkek itthon és külhonban is arról, hogy mely együttesek vinnék a 25 éves futballistát. Rajczi nyáron már tett egy rövid "kirándulást" Dániában a Bröndbynél, ám az 1992-ben Eb-aranyérmes ország klubja végül nem szerződtette az éket, s eddig az állítólag szintén érdeklődő Dinamo Kijev sem tett konkrét lépéseket a leigazolása ügyében.

Az [origo] információi szerint számos szigetországi klub vinné a csatárt, jelesül a skót Hearts, az angol Championshipben szereplő Leeds United, a Stoke City, a Birmingham City és két "magyaros" csapat is: a Gera Zoltánt a soraiban tudó WBA s a Király Gábort is foglalkoztató Crystal Palace.

Szintén a támadó megszerzésén morfondírozik a Priskin Tamással a közelmúltban erősítő, első osztályú Watford, de hogy ki lesz a befutó, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre hízelgő lehet a gólkirály számára, hogy nagy múlttal rendelkező gárdák menedzserei is szívesen látnák őt a saját keretükben. Hogy nem csak pletykákról van szó, azt jelzi, hogy a Hearts, a West Brom és a Birmingham City érdeklődéséről a brit sajtó is beszámolt, míg a többi csapat nevét klubközeli források erősítették meg.

jp