Vágólapra másolva!
Monacóban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. Az A csoportban összekerült egymással a címvédő Barcelona és az angol bajnok Chelsea, a tavalyi szezon után ismét szembe került egymással a Lyon és a Real Madrid, a MU és a Celtic brit házicsarát vívhat. A csoportkörben három magyar játékos, Tőzsér Dániel (AEK Athen), Juhász Roland (Anderlecht) és Fehér Csaba (PSV) lesz érdekelt.

A sorsolást megelőzően az Európai Labdarúgó Szövetség díjazta a 2005-2006-os év legjobbjait. A kapusok között a legesélyesebb Jens Lehmann (Arsenal) nyert, megelőzve Gianluigi Buffont (Juventus) és Grégory Coupet-t (Lyon).

A legjobb védő a barcelonai Carles Puyol lett (a másik két jelölt az arsenalos Emmanuel Eboue és a Juve-hátvéd Fabio Cannavaro volt), a középpályások közül Deco (Barcelona) vitte el a pálmát Juninho (Lyon) és Riquelme (Villarreal) előtt.

A legjobb csatár címét a madridi Samuel Eto'o érdemelte ki, a legjobb futballista Ronaldinho, a címvédő FC Barcelona brazil játékmestere lett.

A BL csoportkörének sorsolása:

A csoportB csoportC csoportD csoport
BarcelonaInterLiverpoolValencia
ChelseaBayern MünchenPSV EindhovenAS Roma
W. BremenSportingBordeauxOlimpiakosz
Levszki SzófiaSzpartak MoszkvaGalatasaraySahtar Donyeck
E csoportF csoportG csoportH csoport
Real MadridManchester UnitedArsenalAC Milan
LyonCelticPortoLille
SteauaBenficaCSZKA MoszkvaAEK Athen
Dinamo KijevFC KöbenhavnHamburgAnderlecht