Vágólapra másolva!
Elvérzett az utolsó magyar kupacsapat is az európai futballporondon, miután az UEFA-kupa selejtezőjének második körében a FC Fehérvár 2-0-ra kikapott a Grasshopperstől Zürichben, így 3-1-es összesítéssel a svájci együttes jutott tovább.

Eredmény, UEFA-kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Grasshoppers (svájci) - FC Fehérvár 2-0 (2-0)
Zürich, 3000 néző
vezette: Kuipers (holland)
Grasshoppers: Coltorti - Sutter, Langkamp, Weligton, Jaggy - Renggli, Salatic (Pavlovic, 63.), Roberto Pinto (Toure, 63.), Eduardo - Dos Santos, Ristic (León, 82.)
FC Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Horváth G., Mohl - Bozic, Schwarcz, Farkas B. (Lattenstein, 67.) - Alumona, Sitku (Horváth F., 67.), Dajic
gól: Sutter (5.), Dos Santos (24.)
sárga lap: Salatic (58., Grasshoppers)

5. perc: Dos Santos jobb oldali szögletét az előre húzódó Sutter nyolc méterről a kapu jobb oldalába csúsztatta (1-0).

24. perc: Dos Santos 25 méterről tüzelt, Sebők nem tudta hárítani a jobb alsóba tartó lövést (2-0).

52. perc: Bozic indításából Dajic került helyzetbe, de 12 méterről a jobb sarok fölé lőtt.

82. perc: Dajic húzott el a jobb oldalon, egy lövőcsellel elfektette a védőjét, majd 12 méterről lőtt, de Coltorti hárította a jobb sarok felé tartó labdát.

88. perc: Horváth Ferenc vezette a labdát egyedül a kapusra, de nyolc méterről mellé lőtt.

Nagy rohamokkal kezdte a találkozót a hazai csapat, így a félidő középre már kétgólos előnyt szerzett. Csertői Aurél együttesének a szünet előtt volt néhány lehetősége, de szépíteni nem tudott.

A fordulást követően a Grasshoppers már nem erőltette a támadásokat, míg a fehérváriak nem jelentettek komolyabb veszélyt a kapura.