Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint a Manchester United 22 millió eurót kínál David Trezeguet-ért, a bundabotrányban való érintettsége miatt a másodosztályba száműzött Juventus francia futballsztárjáért. 

A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a 28 éves csatár - aki elhibázta a sorsdöntő büntetőt az idei vb-fináléban - a Real Madridhoz távozott holland Ruud van Nistelrooy helyét venné át a szigetországiaknál. A MU 2010-ig idényenként hatmillió eurót fizetne a világ- és Európa-bajnoknak.

A hat torinói szezonjában 125 gólig jutott Trezeguet iránt a Real Madrid és az Olympique Lyon is érdeklődik. A Juventus 17 pont levonással vág neki a másodosztálynak, ezenkívül megfosztották az elmúlt két évben szerzett bajnoki címeitől.

Mindeközben visszatért az angol labdarúgó Premier League-ben és az UEFA-kupában szereplő Tottenham Hotspur csapatához Mido, az egyiptomi válogatott csatára. A 23 éves támadó az AS Roma játékosa volt, de 2005-től egészen az előző szezon hajrájáig a londoni együttesnél szerepelt kölcsönben. Akkor sorozatos sérülései miatt visszatért az olaszokhoz, most azonban a két klub megállapodott egymással arról, hogy Mido átigazol Angliába. Az anyagi részleteket nem közölték a felek. A futballista korábban a Zamalek, a Gent, az Ajax Amsterdam, a Celta Vigo és az Olympique Marseille színeiben szerepelt.

Szintén tény: hároméves szerződést kötött az Atlético Madrid együttesével Maniche, a Szpartak Moszkva portugál válogatott labdarúgója. A 28 éves középpályás - akit várhatóan szerdán mutatnak be a Vicente Calderon Stadionban - játékjoga kilenc millió euróért cserélt gazdát.

Polgári nevén Nuno Oliveira Ribeiro a Benficában kezdte pályafutását, majd a José Mourinho által fémjelezett FC Portóban - amely 2003-ban UEFA-kupát, egy évvel később pedig Bajnokok Ligáját nyert - lett ismert játékos.

Az Atlético a nyári átigazolási időszak egyik legaktívabb egyesülete volt, hiszen olyan futballisták érkeztek a klubhoz, mint a szintén portugál Costinha, az argentin szupertehetség Sergio Agüero, vagy a görög Európa-bajnok Giourkasz Szeitaridisz.

Christian Vieri sem maradt klub nélkül, a csatár az olasz élvonalba nyáron feljutott Atalantában folytatja pályafutását. A 33 éves támadó az elmúlt szezont még az AC Milanban kezdte, de gyenge formája miatt télen az AS Monacóhoz került, ám mindössze hét mérkőzésen lépett pályára. Vieri már játszott a bergamói együttesben az 1995-96-os szezonban.

Sidney Govou, az Olympique Lyon francia válogatott labdarúgója 2008-ig szerződést hosszabbít a klubnál. "A részletekben hamarosan megállapodunk, majd az Európa-bajnoki selejtezők után aláírjuk a szerződést" - áll az egyesület hivatalos közleményében. A 27 éves támadó 1997-ben mutatkozott be a lyoniak felnőtt csapatában, a válogatottban 23-szor kapott lehetőséget, a németországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett a gárdával.