Vágólapra másolva!
Máté Péter, a bajnok Debrecen utánpótlás-válogatott játékosa a Premier League újoncánál, a Readingnél folytatja pályafutását. A középhátvéd új csapata eddig kétszer lépett pályára az angol élvonal idei kiírásában, melynek során előbb hazai pályán 3-2-re verte az idei UEFA-kupa-döntős Middlesbrought, majd idegenben 2-1-re kikapott az Aston Villától.

A DVSC-TEVA honlapja szerint a 22 éves védő 2007. június 30-ig kölcsönben futballozik az angol csapatban, új csapatának pedig május 1-jéig kell nyilatkoznia arról, hogy hosszabb távon is igényt tart-e rá. Máté kölcsönadási díja 400 ezer font, a Reading további 750 ezerért tarthatja meg a jövő nyár után. A megállapodás részét képezi, hogy az angol együttes a jövő nyáron egy edzőmérkőzésre Debrecenbe látogat.

Az utánpótlás-válogatott alapembere a harmadik védő, akit az átigazolási időszak hajrájában szereztek meg a Dragonyosok. "Nagyon örülök, hogy a Reading játékosa lehetek" - mondta Máté. "Gyerekorromban arról álmodtam, hogy egyszer majd a Premier League-ben szerepelhetek, és ez az álom most valóra vált.Ez egy óriási lehetőség számomra, és remélem olyan teljesítményt tudok nyújtani, hogy az egyévnyi kölcsönjáték után is itt maradhatok."

A Reading futballigazgatója, Nick Hammond is elégedettségének adott hangot Máté érkezése kapcsán: "Nagyon örülök Péter szerződtetésének. Andre Bikeyhez hasonlóan ő is egy tehetséges, fiatal válogatott játékos, aki ég a vágytól, hogy sikereket érjen el Angliában. Reméljük, hogy jó fogásnak bizonyul a Reading számára."

[origo]/(MTI)