Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben a labdarúgást sem kerülte el a szlovák-magyar konfliktus, pedig a sporteseményeknek és a szurkolásnak is a fair play szellemében kellene zajlaniuk. Hogy ez nem így van, arra jó (illetve rossz) példa a szombati Magyarország-Norvégia Eb-selejtező, ahol északi szomszédainkat gyalázó rigmusokat kiabáltak a hazai drukkerek, míg előtte Szlovákiában több honfitársunkat is hovatartozása miatt bántották.

Az ellentétek kibékítése nem könnyű, két fanatikus futballrajongó azonban gondolt egyet, és megkeresett egy-egy meghatározó futballistát a szlovák és a magyar válogatottból. "A magyar-szlovák konfliktus miatt egy barátommal, Barthos Zoltánnal kiutaztunk a Bayern München-Nürnberg mérkőzésre, hogy egy közös képet készítsünk Marek Mintallal, a Nürnberg focistájával, aki ugyebár szlovák válogatott focista, egykori Bundesliga-gólkirály. Ezt követően, Tatán pedig találkoztunk Dárdai Pállal, aki szintén szívesen pózolt velünk az ügy érdekében" - mondta az [origo]-nak az egyik ötletgazda, az amúgy a médiában tevékenykedő Pónácz András.

Forrás: [origo]

Dárdai és a két futballfanatikus
(kattintson a teljes plakátért)

"Néhány politikus miatt nem eshetünk egymásnak" - jegyezte meg Mintal, miközben piros-fehér-zöld színű sálat tartott a kezében, s erre a szlovák ereklyét lebegtető Dárdai Pál így reagált: "Gyermekként sokat jártam Szlovákiába, szerettem ott lenni. Jó lenne, ha ezt a gyermekeim is átélhetnék még."

Remélhetőleg a szlovák gólkirály és a magyar csapatkapitány gesztusa segít meggyőzni a drukkereket, hogy nem érdemes a politikával foglalkozni, és példát lehet venni nemcsak a két labdarúgóról, hanem a nyári labdarúgó-világbajnokságról is, amely a béke jegyében zajlott. A focivébén a legtöbb esetben nem szidták, hanem ölelgették, éltették egymást a rivális csapatok drukkerei - bárki is játszott bárki ellen.