Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szerdán 14 órakor Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Moszkvában, az Eduard Sztrelcov-stadionban, ahol már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Fiataljaink korábban a Szusza Ferenc-stadionban 5-0-ra győztek a finnek ellen, és mivel az oroszok 5-1-re verték az északiakat, így Róth Antal csapata jobb gólkülönbségével kedvezőbb helyzetből várhatja az utolsó csoportmérkőzést.

Az U21-eseknél megváltozott a lebonyolítás, eddig a felnőttválogatottak csoportbeosztása alapján mérkőztek meg egymással a fiatalok, most azonban három gárda került össze, mindenki egyszer játszhatott otthon, és a csoportgyőztes jut tovább a pótselejtezőre, ahonnan el lehet jutni az Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe.

Tavaly eljutott az utolsó előtti lépcsőig a Róth-csapat, akkor az olaszok elleni pótselejtezőn itthon 1-1-es eredmény született, aztán idegenben 1-0-ra nyertek a címvédő taljánok.

Róth Antal szövetségi edző ezúttal már számíthat a közben Angliába szerződő Máté Péter, illetve a győri Bank István játékára. Ami az ellenfelet illeti, az oroszok a következő összeállításban szerepeltek vasárnap a finnek ellen: Dmitrij Komics - Nyikita Bazsenov, Ivan Taranov, Ivan Cserencsikov, Renat Szabitov, Igor Gyeniszov, Dmitrij Torbinszki, Alekszandr Pavlenko, Andrej Jescsenko, Andrej Kolesnyikov, Roman Vorobjev. Csereként még lehetőséghez jutott Kiril Nababkin, Jevgenyij Szavin, illetve Roman Siskin is.

A gólokon akkor hárman osztoztak: Bazsenov (Szpartak Moszkva) és az Amkar Perm színeiben az orosz bajnokságban már 4 gólnál tartó Szavin két-két alkalommal köszönt be, az ötödik találat Gyeniszov (Zenit) nevéhez fűződött.

Válogatottunk gépe egyébként kedden kora délután landolt Moszkvában, Róth Antal késő délután vezényelt edzést a szerdai mérkőzés helyszínén. Az összecsapásra magyar idő szerint 14 órakor kerül sor, a találkozót a svéd Daniel Stalhammar vezeti.

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Kovács Zoltán (Kaposvári Rákóczi), Kemenes Szabolcs (Ferencváros)
védők: Vaskó Tamás (Újpest FC), Balogh Béla (MTK Budapest), Pollák Zoltán (MTK Budapest), Rodenbücher István (MTK Budapest), Horváth Gábor (FC Fehérvár), Máté Péter (Reading)
középpályások: Sándor György (Újpest FC), Bank István (Győri ETO), Bori Gábor (MTK Budapest), Kanta József (MTK Budapest), Lipták Zoltán (Lombard FC Pápa), Lattenstein Norbert (FC Fehérvár), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre)
csatárok: Feczesin Róbert (FC Sopron), Magasföldi József (FC Sopron), Priskin Tamás (Watford FC), Tisza Tibor (Újpest FC)