Vágólapra másolva!
Kedden végre kezdetét veszi a Bajnokok Ligája, amelynek csoportmérkőzései az ősszel meghatározzák a nemzetközi labdarúgást. A csoportok beosztása alapján már az első fázisban igazi rangadók várhatók: annyi előzetesen is megállapítható, hogy szinte mindenki az A betűjelű kvartettet tekinti "halálcsoportnak", pedig a C vagy a G csoport is rendkívül kiegyensúlyozottnak és izgalmasnak tűnik.

Az A betűjelű kvartettet rögtön a sorsolást követően "halálcsoportnak" kiáltották ki, nem véletlenül, hiszen ebbe a négyesbe került a címvédő FC Barcelona és a Chelsea FC is, ami ugyanakkor azt jelenti, hogy ha mind a két gárda továbbjut a csoportjából, akkor az egyenes kieséses szakaszban egészen az elődöntőig nem találkozhatnak egymással, és ez mindkét egyesületnek jó hír.

Azonban a továbbjutás korántsem lesz egyszerű, mert a csoportban ott van a Werder Bremen is, amely az előző két sorozatban egyaránt ott volt a legjobb 16 között, most viszont már ennek az eléréséhez is bravúrra lesz szükség - azonban a brémaiak biztosan megpróbálkoznak majd vele.

Forrás: EPA
A Chelsea és a Barca az előző szezonban is parázs csatát vívott

Ezt rögtön az első körben kezdhetik a Chelsea otthonában - ez a találkozó az első forduló egyik rangadójának ígérkezik. A csoport negyedik tagja, a Levszki Szófia részben szerencsésnek, részben pechesnek mondhatja magát: a bolgár labdarúgás történetének első BL-résztvevőjének szinte a nullával egyenlőek a továbbjutási esélyei, és az első körben a Barcelona otthonában a nagyarányú vereség elkerülését is sikernek könyvelik majd el.