Vágólapra másolva!
A hétközi lisszaboni BL-vereséget követően a bajnokságban is botlott a lassan Real Madrid-szerű világválogatottá alakuló Internazionale, amely hazai pályán csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Serie A-ban tizenöt forduló óta nyeretlen Sampdoria ellen.

A Serie második fordulójának szombat esti mérkőzésén már az első félidőben fölényben játszottak a milánói kék-feketék, de nem tudták gólra váltani mezőnyfölényüket.

A második félidő elején Córdoba lerántotta Flachit a tizenhatoson belül, a sértett pedig kíméletlenül bevarrta a büntetőt. Innentől kezdetét vette a Mancini-csapat "futása a pénzéért", azonban Viera les miatt érvénytelenített gólját leszámítva nem voltak képesek a kapuba találni a hazai játékosok.

Ahhoz, hogy ez összejöjjön, Bonanni segítségére volt szükségük, aki egy balszerencsés mozdulattal a saját kapuját vette be, így "megmentette" az egyik pontot a hazaiaknak. A mérkőzés összképe alapján gólokkal kellett volna nyernie az Internek, azonban mindent - így természetesen a balszerencsés öngólt is - figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy igazságos döntetlen született.

Serie A, 2. forduló:
Internazionale - Sampdoria 1-1 (0-0)
gól:
Bonanni (80., öngól), illetve Flachi (48., 11-esből)

Reggina - Cagliari 2-1 (0-0)
gól:
A. Lucarelli (52.), Bianchi (93.), illetve Suazo (62., 11-esből)

[origo]

Parmában a Milan, Sampot fogad az Inter/sport/focivilag/20060915szuperrangadok.html?pIdx=2