Vágólapra másolva!
A Premier League ötödik fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Portsmouth együttese idegenben verte 1-0-ra az Alan Curbishley távozása után összeesni látszó Charltont, így továbbra is kapott gól nélkül tartja a lépést a liga sztárcsapataival. Az Everton nem tudta kihasználni a Liverpool múlt heti kiütéséből származó lendületét, és hazai pályán pontot vesztett a Wigannel szemben.

Új nagycsapat született a Premier League-ben! Az elsőosztályú tagságát a tavalyi szezonban csak óriási hajrával, és persze jó adag szerencsével megőrző Portsmouth a Premier League ötödik fordulójában immáron idei negyedik sikerét aratta, mindezt ráadásul úgy, hogy gólt sem kapott.

Magára a Charlton elleni ütközetre nem érdemes sok szót vesztegetni, hiszen a színvonal nem ütötte meg azt a szintet, amelyet az angol élvonalban szereplőktől megszokhattunk. Az első félidőben jobb volt Pompey, de gólszerzésig nem jutottak Harry Redknapp tanítványai, a második félidőben viszont jobbára a Charlton akarata érvényesült.

A 74. percben aztán érkezett a csereként beállt, hosszú sérüléséből nemrég felépült LuaLua, aki egy lapos lövéssel vezetéshez juttatta a kikötővárosiakat. A kongói csatár próbálkozása elsőre nem tűnt túl ijesztőnek, a labda azonban végül besurrant a jobb alsó sarokba, mégpedig a rossz ütemben vetődő Carson kapus kezét is érintve.

Az utolsó negyedórát aztán nagyon megnyomta Ian Dowie csapata, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak összehozni Hasselbainkék. Darált, rakkolt, hajtott az Athletic, de ezen a napon nem volt benne az egyenlítés a csapatban.

Győzelmével a Portsmouth ideiglenesen átvette a vezetést a bajnoki tabellán, míg a Valleyben kezdhetnek megbarátkozni a gondolattal, hogy a hosszú évek stabil "középcsapatsága" után idén esetleg a kiesés ellen kell küzdeni.

Az Everton kétszer is megszerezte a vezetést a nagyszerűen küzdő Wigannel szemben, azonban a vendégcsapat osztrák légiósa, Paul Scharner két remekbeszabott találattal pontot mentett csapatának.

Priskin Tamás az utolsó szűk negyedórára szállt be a Watfordba az Aston Villa ellen, azonban ő sem tudott góllal segíteni amúgy jó teljesítményt nyújtó csapatán.

Premier League, 5. forduló:
Charlton Athletic - Portsmouth 0-1 (0-0)
gól:
LuaLua (74.)

Bolton Wanderers - Middlesbrough 0-0

Everton - Wigan Athletic 2-2 (0-0)
gól:
Johnson (49.), Beattie (66., 11-esből), illetve Scharner (62., 68.)

Sheffield United - Reading 1-2 (0-2)
gól:
Hulse (61.), illetve Doyle (1.), Szeol (25.)

Watford - Aston Villa 0-0