Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő West Bromwich Albion labdarúgócsapatának - Gera Zoltán együttese - vezetősége menesztette Bryan Robson vezetőedzőt.

Az egykori Middlesbrough-tréner 2004 novemberében érkezett a WBA együtteséhez, a klub vezetősége ugyanis őt kérte fel, vegye át Gary Megsontól a csapat irányítását. A West Bromwich Robson irányításával nagy bravúrral kerülte el a kiesést a 2004-2005-ös évadban, tavaly azonban már nem volt visszaút.

Idén a csapat továbbfolytatta bukdácsolását, noha nyáron uóolyan játékosokat sikerült szerződtetni, mint az egykori gólkirály, Kevin Phillips, vagy a Celtic klasszisa, John Hartson, illetve a svájci válogatott kapusa Pascal Zuberbühler.

A WBA azonban nyolc mérkőzésen három győzelem mellett három döntetlent és két vereséget jegyzett, ezzel jelenleg a kilencedik a második vonalban.

"Ez egy nagyon fontos időszak a csapat életében, és a jelenlegi helyezésünk azt mutatja, hogy a siker érdekében váltanunk kell" - nyilatkozta Jeremy Peace elnök a klub hivatalos honlapján.

A keddi, Cheltenham Town elleni Ligakupa-mérkőzésen az eddigi másodedző, Nigel Pearson meccsel majd, a klub vezetése pedig már keresi a megfelelő szakembert, aki képes lesz kimozdítani a kátyúba akadt szekeret.

Robson a csapattal megvívott 81 meccsen csupán 19 alkalommal ült győztes kispadon, idegenben pedig mindössze kétszer vezette sikerre tanítványait.