Vágólapra másolva!
Csütörtökön sajtótájékoztató keretén belül ismertette kandidáló programját Dámosy Zsolt, aki a Ferencváros elnöki tisztségére pályázik. Ugyanezen a napon az FTC megsegítésére létrejött a "Zöld-fehér angyalok a sportért" elnevezésű alapítvány.

Forrás: [origo] Kokó is a Fradiért dolgozik

"Célunk elsősorban a megtisztulás, majd a Ferencvárosban lévő lehetőségekkel, illetve a szurkolók százezreinek erejével megújulni" - mondta Dámosy, aki a délelőtt folyamán a jövő szerdai közgyűlés küldötteivel ismertette meg a 33 oldalas üzleti tervet, majd hozzátette: "Egyelőre csak pozitív visszajelzéseket kaptam, többen is a támogatásukról biztosítottak."

Az ökölvívó Kovács István menedzsereként ismertté vált 42 éves Dámosy elmondta: elsőként mindenképpen alapszabály-módosításra lenne szükség, melyet megválasztása esetén december 31-ig az asztalra tennének.

Rendezni kívánja az elnökség, illetve az elnök viszonyát, hiszen a klub jelenlegi helyzetében utóbbi csak formális tevékenységet végez. A szakosztályok "abc" elv szerint működnének, azaz súlyozott szerepet töltenének be. A tervek között szerepel egy kötvénykibocsátás is, ami egyelőre emocionális alapon működne, hiszen hiányzik az ehhez szükséges fedezet.

Az eseményen jelen volt Boros Bánk Levente, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke is, aki elmondta: "Ez az első olyan program, amit egyáltalán leírtak az elmúlt 16 évben. Én mindenben támogatom Zsoltot, ugyanakkor az FSZSZ hivatalosan még senki mellett sem tette le a voksát."

Szintén csütörtökön, a Ferencváros megsegítésére létrejött a "Zöld-fehér angyalok a sportért" elnevezésű alapítvány - jelentették be a klub székházában rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón. "A csapat a másodosztályban bebizonyította, hogy nem törte meg a kizárás. A Ferencváros nemzeti kincs, amelyet meg kell védenünk. Az alapítvány fő célja, hogy minél több pénzt gyűjtsön, amit kizárólag az együttes megsegítésére használunk majd fel" - nyilatkozta az ötletgazda Lipp László, akit a szurkolók László atyaként ismernek, majd hozzátette: "Jóban vagyok az angyalokkal, templomot is építettem nekik, most szárnycsapásokkal ők is segíthetnek."

Az alapítvány képviselője Albert Flórián, a klub aranylabdás futballistája, mellette Lipcsei Péter csapatkapitány és Kiss Antal marketingszakértő kuratóriumi tagként segédkezik. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Ferencváros-Tour 2006/2007 néven országos körútra indul a gárda: a mérkőzéseken - amellyel a Ferencvárost és a futballt szeretnék segíteni, népszerűsíteni - az "Albert Flórián és a Ferencváros álomcsapata" lép majd pályára. A speciális alakulatban az első kerethez tartozó játékosok mellett a Bajnokok Ligája 1995/96-os sorozatában szerepelt labdarúgók játszanak, de elfogadta a meghívást Détári Lajos, a magyar válogatott szövetségi edzője is. "Minden olyan felkérést szívesen veszünk, ami a Ferencvárosért történik" - mondta Lipcsei.

A csapat egyik főszponzora, a Nike Magyarország Kft. egyedi pólót gyártott, amely a Ferencváros NB II-es szereplését "örökíti meg". Ezt hatezer forintért vásárolhatják meg a drukkerek. Minden darab után ezer forintot kap az alapítvány, míg a szurkolói mezek után ezerötszáz forintot utal át a cég.