Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája második fordulójának szerdai játéknapján az A csoportban a címvédő Barcelona csak Lionel Messi 89. percben szerzett találatával mentett pontot a Werder Bremen vendégeként, ugyanebben a négyesben a Chelsea Didier Drogba triplájával verte a Levszki Szófiát. A B jelű kvartettben az Internazionale odahaza szenvedett 2-0-s vereséget a Bayern Münchentől, igaz, a mérkőzést kilenc emberrel fejezték be a milánóiak. A C csoportban a Liverpool majdnem elszórakozta háromgólos előnyét a Galatasaray ellen, de a törökök végül csak 3-2-ig tudtak felzárkózni. A D négyes rangadóján a Valencia 2-1-re verte a Romát.

Internazionale (olasz) - Bayern München (német) 0-2 (0-0)
Milánó, San Siro
v.: Bennett (angol)
Inter: Júlio César - Maicon, Cordoba, Materazzi, Grosso - J. Zanetti, Dacourt, Stankovic (Solari, 77.), Figo (Mariano González, 67.) - Ibrahimovic, Crespo (Adriano, 77.).
Bayern: Kahn - Sagnol, Lúcio, Van Buyten, Lahm - Salihamidzic (Scholl, 70.), Ottl, Van Bommel, Schweinsteiger - Makaay (Santa Cruz, 82.), C. Pizarro (Podolski, 89.).
gól: C. Pizarro (81.), Podolski (91.)
piros lap: Ibrahimovic (58., Inter), Grosso (84., Inter)

Makaay nevéhez fűződött az első próbálkozás a rangadón, de a holland légiós lövése elkerülte az Inter kapuját. A 12. percben Ibrahimovic használhatta volna ki, hogy a bajor védelem rosszul mozgott kifelé, de kissé hosszan tolta meg a labdát, és a kivetődő Kahnba lőtt.

A túloldalon Ottl még csak riogatta Júlio Césart, aztán Makaay már munkát is adott a brazil portásnak, aki szépen védte lábbal a bal alsó felé tartó löketet. Hosszú idő telt el a következő lehetőségig, akkor Grosso tekert el egy szabadrúgást a sorfal mellett, de Kahn magához ölelte a labdát.

A szünet után Pizarro bújt ki Cordoba mellől, de csúsztatása elgurult a bal sarok mellett. Az 58. percben Ibrahimovic talpalta le Schweinsteigert, amiért megkapta második sárga lapját, azaz tíz emberre fogyatkozott a milánói egylet.

Ennek ellenére a kék-feketék szerezhették volna meg a vezetést, de Kahn bravúrral kitolta Crespo 11 méteres löketét. A Bayern úgy tűnt elégedett az egy ponttal, aztán Makaay és Pizarro villanása gólt eredményezett, a holland középre emelt, ahol Pizarro belépett Grosso elé, és aztán ballal a kivetődő Júlio César fölött a hálóba brusztolta a labdát.

Szegény embert az ág is húzza, gondolhatta Roberto Mancini, Grosso ugyanis könyökkel eltalálta a mellette elfutó Sagnolt, amiért Bennett bíró kiszórta a vébé egyik olasz hősét. A végén összezuhant az Inter, Cordoba eladott labdájával a csereként beálló Podolski húzott kapura, majd higgadtan kicselezte Júlio Césart és a bal felsőbe lőtt.

A Bayern ezzel második meccsét is nyerte, míg az Inter másodszor is zakózott, igaz, volt már példa olyanra, hogy két vereség után is továbbment egy csapat a csoportkörből, de az biztos, hogy Mancini alatt inog a kispad.

Szpartak Moszkva (orosz) - Sporting (portugál) 1-1 (1-0)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Hansson (svéd)
Szpartak: Kowalewski - Jiranek, Geder, Stranzl, Siskin - Kovac, Mozart (Rebko, 80.) - Bisztrov, Bojarincev - Tyitov - Pavljucsenko (Owusu-Abeyie, 80.).
Sporting: Ricardo - Miguel Garcia (Alecsandro, 46.), Tonel (Paredes, 58.), Anderson Polga, Caneira - Miguel Veloso - Joao Moutinho, Tello - Nani - Yannick (Joao Alves, 82.), Liedson.
gól: Bojarincev (5.), illetve Nani (59.)

A Szpartak nyolc mérkőzés óta nem szerzett pontot a Bajnokok Ligájában, az első körben Münchenben kapott 4-0-s zakót, ugyanakkor a Sporting hazai pályán legyőzte az Intert, így az oroszok voltak nehezebb lélektani helyzetben.

Érdekesség, hogy ez volt az első Bajnokok Ligája-mérkőzés a főtáblán, amit műfűves pályán rendeztek, ugyanis az UEFA a moszkvai időjárás miatt engedélyezte a speciális borítást a Luzsnyiki-stadionban.

Az 5. percben előnybe kerültek a hazaiak, amikor Bojarincev csapott le egy lefejelt labdára a 16-oson belül, majd védhetetlenül tüzelt a léc alá. A gól után hamar magához tért a luzitán gárda, de hiába próbálkozott Nani háromszor is, nem jött össze az egyenlítés. A másik oldalon Tyitov növelhette volna az előnyt, de Ricardo a helyén volt.

A fordulás után aktívabb volt a hazai gárda, ennek ellenére Nani az 59. percben 1-1-re alakította az állást, előbb Liedsonnal kényszerítőzött, majd elvitte a labdát Kowalewski kapus mellett, és éles szögből a hálóba emelt.