Vágólapra másolva!
Molnár Balázs lábközépcsonttörést szenvedett, ezért nem léphet pályára a magyar válogatottban a Törökország elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, melyet szombaton 19.45-kor rendeznek a Puskás Ferenc-stadionban.

A zalaegerszegi védekező középpályás a Sopron elleni hétfői bajnokin sérült meg, a pontos diagnózis azonban csak szerdán vált biztossá.

Bozsik Péter szövetségi kapitány Molnár helyére Komlósi Ádámot hívta be a keretbe. A debreceni hátvéd szerda délután érkezik meg a nemzeti együttes tatai edzőtáborába.

Egy másik zalaegerszegi játékos sem egészséges, Sebők Vilmos ugyanis kihagyta a szerdai edzést, mert a hétfői, Sopron elleni bajnokin kapott egy rúgást a térdére, melyen vérömleny keletkezett. A futballistát délután masszírozták, a szakmai stáb szerint van rá esély, hogy felépül a meccsig.

A törökök ellen készülő válogatott szerdán "titkos" edzőmeccsen 2-0-ra nyert az élvonalbeli FC Tatabánya ellen. A válogatott hétfői rögtönzött sajtótájékoztatóján még az hangzott el, hogy a nemzeti együttes ezúttal nem játszik felkészülési mérkőzést a tatai edzőtáborban.

A magyar szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a nemzeti együttes a tatabányaiak ellen az első félidőben Király Gábor - Juhász Roland, Éger László, Vanczák Vilmos - Fehér Csaba, Tóth Balázs, Dárdai Pál, Halmosi Péter - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs - Torghelle Sándor összeállításban szerepelt.

A második játékrészben aztán Bozsik Péter szövetségi kapitány csapata Fülöp Márton - Kiss Zoltán, Komlósi Ádám, Juhász Roland, Leandro (Vanczák Vilmos) - Czvitkovics Péter, Polonkai Attila, Horváth András - Kabát Péter, Szabics Imre, Sowunmi Thomas összeállításban játszott.

A gólokat Polonkai Attila (59.) és Szabics Imre (74.) szerezték. Az 50. percben Leandrót le kellett cserélni, mert bokasérülést szenvedett. A szombati találkozót az MLSZ szerdai döntése értelmében 14 éven aluliakból álló gyermek labdarúgócsapatok ingyen tekinthetik meg.