Vágólapra másolva!
Tíz napon belül lehet újra edzője Geráéknak - legalábbis ezt állítja a klubelnök, Jeremy Peace. A klub első embere a napokban ismertette hosszú távú elképzeléseit a West Bromwich Albion jövőjét illetően. Peace kiemelte, hogy az egyik legégetőbb dolog megtalálni a megfelelő menedzsert a csapat élére, de legalább ugyanennyire fontos, hogy klubja a következő időszakban új utakra lépjen.

Gera Zoltánék klubelnöke a hagyományos brit felállás helyett leginkább az európai modellt látja járhatónak, példaként a német Leverkusennél és a svájci Baselnél működő rendszert említette.

Peace elképzelése az, hogy a birminghami egyesület a jövőben nem csak menedzsert, hanem technikai igazgatót is alkalmaz majd. A legnagyobb esély arra van, hogy utóbbi pozíciót egy külföldi szakember tölti be, egyes hírek szerint a kiszemelt Hollandiából érkezhet, a kispadra pedig a Southend menedzsere, Steve Tilson ülhet majd le.

Mint ismert, a WBA idén esett ki a Premier Leagueből, ám a klubelnök az azonnali visszajutást tűzte ki célul. A csapat korábbi szakvezetője, Bryan Robson bele is bukott a gyengébb másodosztályú rajtba. Peace viszont most hosszú távra tervez: a jövőbeni menedzserrel és a technikai igazgatóval is négy és fél éves szerződést kötne.