Vágólapra másolva!
Ahogy közeleg a téli átigazolási időszak, úgy bővül az angol újságok transzferekkel foglalkozó rovata, a Daily Mirror immáron magyar érdekeltségű hírrel is szolgált. A lap információja szerint a Premier League jelenlegi negyedik helyzettje, a Portsmouth 1,5 millió fontot kínál Gera Zoltánért, a West Bromwich Albion 27 esztendős támadó középpályásáért.

A neves angol bulvárlap által világgá kürtölt értesülésre azonnal lecsapott a szigetországi média, és sorra számoltak be az internetes és nyomtatott sajtótermékek Gera Zoltán és a Portsmouth esetleges "téli találkozásáról". A BBC keddi összeállításában közölte a Daily Mirror információját, a népszerű football365.com, a sportnetwork.net, legutóbb pedig a clubcall.com is hírt adott a Pompey érdeklődéséről.

Utóbbi portál hozzáteszi: a "felfrissített" ajánlat minden bizonnyal nem fogja felcsigázni a WBA elöljáróit, akik anno pont ennyiért, tehát másfélmillió fontért vették meg Gerát a Ferencvárostól. Szintén ellenérv: Jeremy Peace klubelnök a birminghami gárdát együtt kívánja tartani, mivel a cél egyértelmű: "azonnal", tehát már 2007-ben visszakerülni a Premier League-be. Ha nem jön össze a feljutás (jelenleg a rájátszástól egy, a feljutást érő pozíciótól két pontra van a klub), akkor talán lesz esélyük az érdeklődőknek, januárban azonban nem valószínű, hogy 1,5 millióért megválna Gerzsontól jelenlegi kenyéradója, főképp, hogy korábban ennél magasabb ajánlatra egyszer már nemet mondott Peace elnök.

A Portsmouthról érdemes tudni: a klubnak az orosz Alekszander Gajdamak társtulajdonosa lett idén januárban, s a tőkeinjekciónak köszönhetően a gárda elkerülte a kiesést. Gajdamaknak nem tartott sokáig, hogy teljesen átvegye az irányítást, és ma már egyedüli tulajdonosként egyengeti a Pompey útját, a korábbi tulajdonos, Milan Mandaric pedig az elnöki tisztséget tölti be az idén már a tabella élén is megfordult egyesületnél.

Visszatérve Gerára, meglehet tehát, hogy a következő hónapokban honfitársunk aláírásáért fognak harcolni az élvonalbeli angol klubok, szigetországi hírek szerint jó eséllyel a PL-ben hatodik Aston Villa és a 11. helyezett Fulham jóval magasabb ajánlattal kopogtathat majd a tél beköszöntével a birminghami elnök ajtaján, kérdés, arra miképp reagálnak majd a WBA-nál. A Málta elleni, szerdai Eb-selejtezőre készülő magyar légiós mindenesetre korábban nem rejtette véka alá vágyait, azaz, amint lehetséges, a Premier League-ben kívánja folytatni pályafutását.

A birminghamieknél egyébként továbbra is napirenden van az edzőkérdés. Egyes hírek szerint napokon, de akár órákon belül is kinevezhetik a WBA új menedzserét. Sajtóhírek alapján erre a legesélyesebb Dave Jones, aki a másodosztályt vezető Cardiff szakvezetője, de felmerült Bryan Robson lehetséges utódjaként Tony Mowbray neve is, aki a skót Hibernian vezetőedzője.