Vágólapra másolva!
A Wigan ellen pocsék első félidőt produkált a Manchester United, amely aztán a folytatásban feltámadt, és végül 3-1-es győzelmet aratott a Premier League 8. fordulójában.  Az Arsenal magabiztosan győzte le az ezúttal is Priskin Tamás nélkül felálló, újonc Watfordot. A Chelsea ugyan megverte a Readinget, ám Petr Cech az első, Carlo Cudicini az utolsó percben sérült meg súlyosan, mindkét kapust kórházba kellett szállítani.

Bombagóllal kezdte a találkozót a Wigan, a nemrég az U21-es válogatottban a németek ellen is gyönyörű távoli találatot elérő Baines most egy legurított szabadrúgást ágyúzott a nyújtózkodó Van der Sar kapujának bal felső sarkába.

A Manchester elég szürkén futballozott, az első játékrészben mindössze Rooney megmozdulása hordozta magában a gólveszélyt, de a mostanság többször is kritizált támadó a lécet trafálta telibe. A szünet után nagy erőket mozgosított a vendégcsapat az egyenlítés érdekében, ami végül egy Giggs, Vidic koprodukcióból született meg, a walesi adott be egy szögletet, amit a szerb védő bólintott be 8 méterről.

Négy perccel később Rooney ívelt középre, Saha szép mozdulattal levette a labdát, majd estében a jobb sarokba vágta, máris vezettek a Vörös Ördögök.

A Wigannek nem volt ereje feltörni a MU védelmét, ugyanakkor Sir Alex Ferguson fiai többször is bebiztosíthatták volna a három pontot, amit végül Solksjaer tett meg a 93. percben, amikor látványos támadás végén ballal lőtt a védő lába között a bal sarokba a 16-osról.

A címvédő Chelsea egygólos győzelmet aratott a sérült Máté Péter nélkül felálló, újonc Reading otthonában. A mérkőzés első percében a londoniak kapusa, Petr Cech súlyosnak tűnő fejsérülést szenvedett, miután ütközött Steven Hunttal. A cseh hálóőrt kórházba kellett szállítani.

A helyére beállt olasz Carlo Cudicini a 90. percben járt ugyanígy, a letaglózott, mozdulatlan játékost hordágyon vitték le a játéktérről.

Ezután a pályán és azon kívül is elszabadultak az indulatok, lökdösődés és szópárbaj kezdődött, a bíró csak a 103. percben tudta lefújni a találkozót

Premier League, 8. forduló:
Wigan - Manchester United 1-3 (1-0)
gól: Baines (4.), illetve Vidic (62.), Saha (66.), Solskjaer (93.)

Arsenal - Watford 3-0 (2-0)
gól:
Stewart (33., öngól), Henry (43.), Adebayor (67.)

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1-1 (0-0)
gól:
Barry (81.), illetve Angel (76., öngól)
kiállítva: Davenport (73., Tottenham)

FC Liverpool - Blackburn Rovers 1-1 (0-1)
gól:
Bellamy (64.), illetve McCarthy (17.)

Manchester City - Sheffield United 0-0

Middlesbrough - Everton 2-1 (1-0)
gól:
Yakubu (27., 11-esből), Viduka (71.), illetve Cahill (77.)

Portsmouth - West Ham United 2-0 (1-0)
gól:
Kanu (24.), Cole (82.)

Reading - Chelsea 0-1 (0-1)
gól:
Ingimarsson (45., öngól)
kiállítva: Bikey (83.), illetve Mikel (62.)

A listavezetőt fogadja a Wiganhttp://origo.hu/sport/focivilag/20061013dardaiek.html?pIdx=3