Vágólapra másolva!
A Ronaldót kiállító spanyol futballbíró azért mutatta fel a második sárga lapot is a Real Madrid brazil 9-esének, mert az "kinyilvánított formában tiltakozott" egyik ítélete ellen.

Bernardino González Vázquez, a Getafe-Real Madrid (1-0) bajnoki mérkőzés játékvezetője az idézett szavakat a meccs jegyzőkönyvében rögzítette, s döntése azt jelenti, hogy Ronaldo nem lesz ott a vasárnapi El Clásicón, vagyis a Real Madrid-Barcelona örökrangadón, amit a semleges futballszurkolók nyilván világszerte őszintén sajnálnak.

A vita persze még nem ült el Ronaldo kiállításának jogosságát illetően, s a vélemények erőteljesen megoszlanak már csak azért is, mert a királyi gárda olasz mestere, Fabio Capello is inkább brazil csatára ellen, mintsem mellette foglalt állást. Újságírói kérdésre tudniillik azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem szeret kiállításokról beszélni. Majd hozzáfűzte, alapvetően az a véleménye, hogy "el kell fogadni a játékvezetői döntéseket, akár kedvezőek azok, akár nem". Majd a témát ezzel zárta le: "nem hiszem, hogy fellebbezhetünk Ronaldo sárgája miatt".

Maga Ronaldo ugyanakkor változatlanul a bírói döntés ellen tiltakozik. "Egyszerűen nem értem, hogy miért állított ki. Azt firtattam, hogy Van Nistelrooynak ugyan milyen megfontolásból mutatta fel a sárga lapot, de ő csak a fejét rázta, mire én azt mondtam neki, maga egy fenomén, erre felnézett a papírjából, és nekem is sárgát adott. Olyan ez, mintha semmiért kapnék háromhavi börtönt. Remélem, soha többé nem találkozom vele!"