Vágólapra másolva!
Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelme. Az E-től H-ig terjedő négy kvartettben két százszázalékos csapat maradt, a Kijevben brillírozó Lyon, illetve a hazai pályán hármat gurító Manchester United. A Real Madrid Bukarestben oktatta a Steauát, az Arsenal viszont 1-0-ra elbukott a CSZKA Moszkva otthonában.

Steaua Bucuresti (román) - Real Madrid (spanyol) 1-4 (0-2)
Bukarest, Steaua-stadion
v.: Rosetti (olasz)
Steaua: Carlos Fernandes - Saban (Thereau, 59.), Goian, Ghionea, Marin - Nicolta, Lovin (O. Petre, 62.), Paraschiv (Oprita, 78.), Bostina - Dica, Badea
Real Madrid: Iker Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Helguera, Roberto Carlos - Robinho, Emerson, Diarra, Guti (Beckham, 71.) - Raúl, Van Nistelrooy (Ronaldo, 78.)
gól: Badea (64.), illetve Sergio Ramos (9.), Raúl (34.), Robinho (56.), Van Nistelrooy (76.)

Lendületesen kezdett a Steaua, már a középkezdés is veszélyes volt, Iker Casillasnak vetődve kellett bedobásra mentenie. Az első lövést Robinho eresztette meg, Fernandes védett, majd a 8. percben Roberto Carlos éles szögből bombázott kapura, de csak az oldalhálót találta el.

A 9. percben vezetést szerzett a Real. Guti először reklamált Rosetti játékvezetőnél, hogy meg akarják dobni a nézők, majd "bosszúból" tökéletesen ívelte a szögletet középre, a lendületből érkező Sergio Ramos pedig mindenkit megelőzve bólintott a kapu közepébe (0-1).

A 15. percben Robinho lépett ki, de 18 méteres lapos lövését könnyedén szedte fel Fernandes kapus. Alig-alig birtokolta a labdát a hazai együttes, a madridiak ügyesen szőtték a támadásokat, sok ellenállásba nem ütköztek.

A 21. percben Dica bombáját védte Iker Casillas. A 34. percben ismét megingott a Steaua-védelem: Van Nistelrooy kapott kiváló labdát, lövését nagy bravúrral védte még Fernandes, a kipattanóra azonban érkezett Raúl, és estében az üres kapuba pöccintett (0-2).

A második félidőben sem változott a játék képe, sőt, az 56. percben Robinho pazar csel után csavart a bal felső sarokba, igaz, a labda kicsit irányt változtatott a menteni igyekvő Goianon (0-3).

A 64. percben egy védelmi megingást Badea használt ki, szépített a Steaua (1-3), ám 12 perc elteltével Van Nistelrooy csodálatos emeléssel visszaállította a háromgólos különbséget (1-4).

Dinamo Kijev (ukrán) - Olympique Lyon (francia) 0-3 (0-2)
Kijev, Olimpiai-stadion
v.: Messina (olasz)
Dinamo: Lucsenko - Markovic, Rodolfo, Gravrancic, El Hadduri - Mihalik, Correa (Huszev, a szünetben), Yussuf, Diogo Rincón - Milevszkij (Kleber, 85.), Rebrov (Sackih, a szünetben)
Lyon: Vercoutre - Clerc, Squillaci, Cris, Abidal (Réveillére, 69.) - Källström, Diarra (Tiago, 80.), Juninho (Toulalan, 58.) - Wiltord, Fred, Malouda
gól: Juninho (31.), Källström (38.), Malouda (50.)

Már az első félidőben is akadt dolga a sérült Sovkovszkijt helyettesítő Lucsenko kapusnak, akinek kapuját az első félórában alaposan körbe lőtték a lyoniak, ám csupán Diarra löketénél kellett közbe avatkoznia.

A második helyezetnél már nem volt ellenszer: a 31. percben Juninho pazar gólt ragasztott szabadrúgásból a bal felső sarokba. A 38. percben növelte előnyét a francia bajnok, ezúttal Källström verekedte be magát a büntetőterületen belülre, majd 7 méterről, jobbról bevette a kijevi kaput (0-2).

Hiába cserélt kettőt is a félidőben Anatolij Gyemjanyenko vezetőedző, az 50. percben Malouda pontos fejesével már harmadik gólját szerezte a Lyon (0-3).