Vágólapra másolva!
A Premier League 9. fordulójában a Wigan a Manchester Cityt fogadta, és 4-0-s vereséggel küldte haza a vendégcsapatot. A Chelsea két új szerzemény, az ukrán Andrij Sevcsenko és a német Michael Ballack góljaival győzte le 2-1-re az idén remeklő Portsmouth gárdáját. A két világsztár egyaránt első bajnoki találatát szerezte a Stamford Bridge-en.

Az egyébként is tartalékosan felálló City ellen a Wigan már az első négy percben eldöntötte a három pont sorsát, előbb Boyce beadását küldte a jobb sarokba remek mozdulattal Heskey, majd Skoko szabadrúgása után Dunne bólintott saját kapujába.

A hátralévő időt már csak a szabályok miatt kellett lejátszani, a Wigan a második félidő közepén két perc futballal újabb gólokat szerzett, Camara Jordan elmélázását használta ki, Valencia pedig Heskey passza után zúdított a jobb sarokba 14 méterről, kialakítva a 4-0-s végeredményt.

A Priskin Tamás nélkül felálló Watford gól nélküli döntetlent ért el a Charlton otthonában. Az Aston Villa ikszelt a vendég Fulhammel, így továbbra is egyedüli veretlen csapat a teljes mezőnyben.

Premier League, 9. forduló:
Wigan - Manchester City 4-0 (2-0)
gól: Heskey (2.), Dunne (4., öngól), H. Camara (65.), Valencia (67.)

Chelsea - Portsmouth 2-1 (0-0)
gól: Sevcsenko (55.), Ballack (57.), illetve Benjani (69.)

Charlton Athletic - Watford 0-0

Everton - Sheffield United 2-0 (2-0)
gól: Arteta (13.), Beattie (33., 11-esből)
kiállítva: Davis (Sheffield, 32.)

Aston Villa - Fulham 1-1 (1-1)
gól: Barry (25.- 11-esből), illetve Volz (45.)

MU-Liverpool lesz az angol slágerhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20061020csucsrangadok.html?pIdx=1