Vágólapra másolva!
A címvédő Bayern München otthonában szenvedte el első bajnoki vereségét az Eintracht Frankfurt, a Bundesliga mezőnyében így már csak az 1. FC Nürnberg nem talált még legyőzőre.

A "magyar csapatok" mérkőzésén az Energie Cottbus hazai pályán nyert a Hertha BSC ellen. A vendéglátók együttesében Szélesi Zoltán végigjátszotta a találkozót, a berlinieknél Dárdai Pált a 67. percben lecserélték. Huszti Szabolcs csapata, a Hannover Hamburgban ért el gól nélküli döntetlent, a magyar válogatott középpályás végig pályán volt.

A német bajnoksághoz kapcsolódó hír, hogy pénteken tömegverekedésekre és letartóztatásokra került sor a harmadosztálybeli Hertha BSC II-Dynamo Dresden, valamint a Bundesliga II-ben rendezett FC Augsburg-1860 München mérkőzéseken. Berlinben a drezdai szurkolók már a mérkőzés (1-1) alatt füstbombákat gyújtottak és székeket téptek ki a helyükről, ám amikor a hazai gárda a 86. percben kiegyenlített, végképp elszabadultak az indulatok: a vendéghívek be akartak özönleni a pályára, a könnygázt és gumibotot bevető rendőrök közül 23-an megsérültek. A huligánok részéről 22-en kerültek rács mögé.

Augsburgban a müncheni drukkerek okoztak botrányt, akik már az őket odaszállító busz több ablakát kitörték, majd leszállva üvegpalackokkal dobálták meg a járókelőket. A 3-0-val végződött találkozón mintegy 150-en randalíroztak a vendégszektorban, a rendőrök könnygázzal próbálták megfékezni őket. A szurkolók közül 56-an szorultak ápolásra látásproblémákkal, míg 21-en az őrszobán töltötték az éjszakát.

Bundesliga, 9. forduló:
Bayern München - Eintracht Frankfurt 2-0 (2-0)
gól: Makaay (24.), Van Bommel (29.)
kiállítva: Vaszoszki (64., Eintracht Frankfurt)

Hamburger SV - Hannover 96 0-0

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund 1-1 (0-0)
gól: Mnari (59., 11-esből), illetve Tinga (87.)

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 0-2 (0-1)
gól: Babic (12.), Voronyin (74.)

VfL Bochum-VfL Wolfsburg 0-1 (0-1)
gól: Hanke (25.)
kiállítva: Maltritz (52., VfL Bochum)

FC Energie Cottbus - Hertha BSC 2-0 (0-0)
gól: Gunkel (66.), Sao (83.)
kiállítva: Okoronkwo (77., Hertha BSC)