Vágólapra másolva!
A West Ham United hazai pályán 2-1-re nyert a Blacburn Rovers ellen, ezzel megszakította nyeretlenségi sorozatát az angol labdarúgó-bajnokságban.

A londoniak a Rovers elleni meccset megelőző öt bajnokijukat (az UEFA-kupával és a Ligakupával együtt nyolc tétmeccsüket) elveszítették, ami miatt a hátsó régiókban kullogott a klub.

Érdekesség, hogy a Kalapácsosok első gólját nem a váléogatottsággal kacérkodó Harewood, nem az idei szezont remekül kedő Zamora, és nem is a megváltókét várt argentin zseni, Tévez - aki egyébként nem lépett pályára - szerezte, hanem a negyvenedik életévét taposó egykori válogatott csatár, Teddy Sheringham.

A Manchester Uniteddel három angol bajnoki címet és egy BL-győzelmet begyűjtő egykori válogatott támadó 28. gólját érte el bordó-kékben, amellyel 150. Premier League-sikeréhez segítette csapatát.

Premier League, 10. forduló:
West Ham United - Blackburn Rovers 2-1 (1-0)
Upton Park, 33833 néző
v.: Wiley
West Ham: Green - Mullins, Ferdinand, Gabbidon, McCartney (Dailly, 89.) - Spector, Benayoun (Bowyer, 81.) , Reo-Coker - Etherington, Sheringham (Harewood, 77.), Zamora
Blackburn: Friedel - Gray (McEveley), Kizanisvili, Mokoena (Gallagher, 72.), Neill - Ooijer, Bentley, Tugay, Sergio - McCarthy, Roberts (Jeffers, 28.)
gól:
Sheringham (21.), Mullins (79.), illetve Bentley (90.)

[origo]/(MTI)