Vágólapra másolva!
Egy remek győzelmi sorozat után az elmúlt két bajnokin mindössze egy pontot szerzett a West Bromwich Albion. Különösen a legutóbbi, QPR elleni pontvesztésüket fájlalják Geráék, a birminghamiek egy már megnyert meccs után végeztek 3-3-ra hazai pályán.

Éppen ezért tartja rendkívül fontosnak minden érintett a szombati, Derby elleni idegenbeli találkozót. A WBA jelenleg az ötödik, a County pedig a kilencedik helyen áll, ezért nagyon nehéz találkozó vár birminghamiekre.

A csapat szakvezetője, Tony Mowbray a meccs előtt elmondta, tudja, hogy nagy a nyomás az elvárások miatt a játékosokon, de ő képesnek tartja Geráékat arra, hogy elviseljék a rájuk nehezedő terheket.

Az biztos, hogy Gerzsonéktól továbbra is támadó futballt vár edzőjük. A menedzser ugyanis leszögezte, hogy bár legutóbb csapata hazai pályán kapott három gólt, képtelen feladni elveit, éppen ezért szó sem lehet arról, hogy védekezőbb legyen a WBA játéka, a klubnál továbbra is a támadás a jelszó.

Gera egyébként egy régi ismerőssel is találkozhat majd a szombati meccsen a pályán. A Derbyt erősíti Darren Moore, aki hosszú ideig a védelem oszlopa volt a birminghami csapatban. Nos, a WBA játékosaira talán ösztönzőleg is hathatnak a korábbi csapattárs szavai, aki elmondta, jelenleg is figyelemmel követi a WBA-teljesítményét, és a látottak alapján kijelenthető, hogy Geráék most erősebbek a korábbi évek birminghami alakulatainál: annál is, amelyik legutóbb kiharcolta a feljutást. Moore mindehhez hozzátette, bár sok forduló van még hátra, de ő úgy gondolja, a WBA-nak minden esélye megvan arra, hogy visszakerüljön az élvonalba.