Vágólapra másolva!
A CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után a West Ham United elleni bajnokin is gólképtelen maradt az Arsenal, és mivel a Kalapácsosok Marlon Harewoord révén a hajrában bevették Jens Lehmann kapuját, az Ágyúsok pont nélkül távoztak az Upton Parkból. A Chelsea-nek sem ment jobban a Premier League 11. fordulójában, a bajnoki címvédőt a Tottenham győzte le a fővárosi derbin.

A győztes gól a 89. percben született meg, amikor Etherington szerzett labdát harciasan a bal oldalon, és a beadásra a csereként beállt Harewood érkezett középen, és 5 méterről úgy lőtt a hálóba, hogy Lehmann is hozzáért a lövéshez. Az Arsenal legnagyobb helyzetetét Rosicky puskázta el, egy ízben pedig Green barvúrjára volt szükség Van Persie löketénél. Elég feszült hangulatban zajlott a mérkőzés, az első félidő végén a hazai drukkerek egy érmével megdobták Van Persie-t, a lefújás után pedig a két edző szólalkozott össze, és Fabregas akart nekimenni a bírónak.

A Villa Parkban a hazaiak egy vitatott büntetővel kerültek előnybe a Blackburn ellen, Ooijer kezét érintette a labda egy beadásnál, és bár a vendégek hevesen reklamáltak, Barryt sem ez, sem az a tény nem zavarta, hogy Friedel ebben az idényben már három tizenegyest kivédett. Angel góljánál már nem volt miről vitatkozni, a kolumbiai csatár kihasználta Kizanisvili hibáját, aztán meg sem állt a kapuig, és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

A Tottenham Hotspur hazai pályán egy góllal nyert a bajoki címvédő Chelsea ellen. A vendégek csapatkapitányuk, John Terry kiállítása miatt az utolsó 20 percben tíz emberrel játszottak. Ennek ellenére volt esélyük az egyenlítésre, de a 87. percben Robben a kapufát találta el. A hosszabbítás perceiben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, a 2-1-es eredmény azonban nem változott. A Chelsea második a tabellán, de a Manchester United immáron nem csak jobb gólkülönbségével vezet, előnye ugyanis három pont.

Premier League, 11. forduló:
West Ham United - Arsenal 1-0 (0-0)
gól:
Harewood (89.)

Aston Villa - Blackburn Rovers 2-0 (1-0)
gól: Barry (41., 11-esből), Angel (50.)

Tottenham Hotspur - Chelsea 2-1 (1-1)
gól: Dawson (25.), Lennon (52.), illetve Makelele (15.)
kiállítva: Terry (72., Chelsea)

[origo]