Vágólapra másolva!
A megbízott szövetségi kapitány kijelölte a jövő heti, Kanada elleni barátságos mérkőzésre készülő 24-fős keretet, amelybe jó néhány fiatal labdarúgó is bekerült. A csapat tagjai hétfőn találkoznak és a tatai edzőtáborban készülnek a szerdai mérkőzésre.

Várhidi Péter elsősorban a fiataloknak szavaz bizalmaz a Székesfehérvárott rendezendő évzáró találkozón: tizenegy olyan játékos került be a 24-fős keretbe, aki még nem lépett pályára a nagyválogatottban.

"Az elvárásoknak megfelelően a kerethirdetéskor a fiatalítást tartottam a legfontosabb feladatomnak" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Várhidi Péter. "Mivel az előző korosztály nem ért el kellő sikereket, ideje a jövőre koncentrálnunk. Ez a felkészülési mérkőzés alkalmat ad arra, hogy a fiatal tehetségek bizonyítsanak, és megmutassák: alkalmasak arra, hogy a nemzeti csapat keretének tagjai legyenek. Éppen ezért felvállalom a fiatalítás felelősségét, és remélem, egy olyan csapatot küldök pályára Kanada ellen, amely játékával elnyeri a szurkolók szimpátiáját is"

"Ebben a keretben minden olyan fiatal játékos benne van, aki tudása alapján a jövő válogatottjának tagja lehet. Ehhez az állományhoz csatlakozhatnak olyan játékosok, akik most különböző okokból nem kerültek be a csapatba. Rögtön hozzáteszem: a nyugaton játszó, és a rutinosabb labdarúgók előtt sem zárul be kapu. Ám erre a meccsre a fiatalokat hívtam be, egyrészt hogy bizonyíthassanak, másrészt, hogy elkezdjük építeni a jövő csapatát."

Várhidi Péter azt is elmondta, hétfőig változhat a névsor, mert a hétvégi bajnoki forduló után elképzelhető, hogy szűkíti a keretet, és természetesen sérülések is előfordulhatnak. A keret tagjai hétfőn reggel találkoznak az MLSZ székházában, majd Tatán készülnek a barátságos mérkőzésre.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Végh Zoltán (MTK), Fülöp Márton (Tottenham)
Védők: Bodnár László (Salzburg), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sint-Truiden), Balogh Béla (MTK), Rodenbücher István (MTK), Bodor Boldizsár (Roda)
Középpályások: Sándor György (Újpest), Tóth Balázs (Erciyesspor), Vass Ádám (Stoke City), Tőzsér Dániel (AEK), Huszti Szabolcs (Hannover), Bori Gábor (MTK), Horváth András (Sopron), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Kaiserslautern)
Csatárok: Hrepka Ádám (MTK), Kanta József (MTK), Gera Zoltán (WBA), Torghelle Sándor (PAOK), Priskin Tamás (Watford), Németh Krisztián (MTK), Farkas Balázs (Dinamo Kijev)
Biztonsági tartalékok: Kemenes Szabolcs (Ferencváros), Rabóczki Balázs (Sopron), Vaskó Tamás (Újpest), Laczkó Zsolt (Ferencváros), Vadócz Krisztián (Auxerre), Tisza Tibor (Újpest), Rajczi Péter (Újpest).