Vágólapra másolva!
A listavezető MTK 1-0-ra győzött a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó Borsodi Liga 13. fordulójában, és mivel a Zalaegerszeg csak 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó Vác ellen, így a fővárosi kék-fehérek két ponttal elléptek a riválistól. A Győr Tokody Tibor két góljával biztosan nyert a Fehérvár ellen, a címvédő Debrecen pedig négy nyeretlen bajnoki mérkőzés után Rákospalotán győzött újra. A Pécs a vezetőség ultimátuma óta megtáltosodott, és ezúttal a Vasast fektette kétvállra, míg a mostanság gyengélkedő Sopron nagyon fontos három pontot szerzett a Kaposvár ellen.

Borsodi Liga, 13. forduló:
Rákospalotai EAC - Debreceni VSC-TEVA 1-3 (0-0)
Budai László II Stadion, 800 néző
vezette: Arany
REAC: Farkas B. - Dinka, Pusztai, Horváth G., Cseri - Somorjai (Török, 52.), Kapcsos, Bárányos, Sallai - Nyerges (Tamási, 64.), Torma
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Komlósi, Szatmári (Zsolnai, 60.), Leandro - Dombi, Kiss Z, Vukmir, Sándor T., Halmosi (Mészáros, 83.) - Sidibe
gól: Pusztai (58.), illetve Dombi (49.), Zsolnai (65., 76.)

23. perc: Dombi adott be jobbról, Sidibe a védők szorításából kibújva 8 méterről fejelt, Farkas magabiztosan hárított.

42. perc: Bárányos végzett el szabadrúgást 24 méterről jobbal, a labda kevéssel a felső léc felett hagyta el a játékteret.

49. perc: Kiss Z. átadásával Dombi betört a büntetőterületre, majd 10 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0-1).

58. perc: Bárányos jobb oldali szöglete után a berobbanó Pusztai mindenkinél magasabbra ugrott és 8 méterről a kapu jobb felső sarkába fejelt (1-1).

65. perc: Leandro jobb oldali sarokrúgása után Farkas alászaladt a labdának, amely így Zsolnai elé került, a debreceni támadó pedig 5 méterről az üres kapuba passzolt (1-2).

76. perc: Bernáth nagy lendülettel robogott egészen az alapvonalig, középre adását Zsolnai 6 méterről a kapu jobb oldalába pörgette (1-3).

Mindkét együttes a győzelem reményében lépett pályára, a REAC célja a kieső zóna elkerülése, a bajnoki címvédő Debrecené pedig az élbolyhoz való felzárkózás volt. Az első játékrészben Aczél Zoltán együttese méltó riválisa volt a hajdúságiaknak, ám a vezetést egyik csapatnak sem sikerült megszereznie.

A második félidőre megélénkült a játék, a kapuk előtt felváltva adódtak gólhelyzetek. Dombi révén a debreceniek kerültek előnybe, néhány perccel később azonban Pusztai góljával egyenlíteni tudott a hazai gárda. A 65. percben egy óriási egyéni hiba után ismét a DVSC szerzett vezetést, sőt, tíz perccel később Zsolnai önmaga második, csapata harmadik találatát szerezve bebiztosította a győzelmet a vendégeknek.

(MTI)