Vágólapra másolva!
Változatos mérkőzésen meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott a REAC a gyenge támadójátékot produkáló Tatabánya ellen a labdarúgó Borsodi Liga 14. fordulójában.

Borsodi Liga, 14. forduló:
Tatabánya - REAC 2-3 (0-1)
Tatabánya, 1200 néző
v.: Török
Tatabánya: Poleksic - Kerényi, Bakrac, Filó, Megyesi - Dupai (Simon, 85.), Gulyás (Mile, 55.), Jezdimirovic, Vámosi, Hajdú - Dombai (Szakács M., 40.).
REAC: Illyés - Dinka, Pusztai, Cseri, Sallai (Makra, 51.)- Horváth G. (Somorjai, 66.), Polonkai (Tamási, 80.), Kapcsos, Bárányos -Nyerges, Torma.
gól: Vámosi (58.), Megyesi (81.), ill. Nyerges (11., 57., a másodikat 11-esből), Torma (84.)
sárga lap: Vámosi (35.), Polonkai (70.)

11. perc: Horváth futott el a jobb oldalon, majd remekül adott középre, az érkező Nyerges pedig egy szép csúsztatással a kapu jobb oldalába juttatta a labdát (0-1).

22. perc: Torma 17 méteres szabadrúgását a hazaiak kapusa bravúrral tolta a léc fölé.

34. perc: Nyerges 19 méterről veszélyeztetett, de lövése célt tévesztett, és elkerülte a Tatabánya kapuját.

57. perc: A szerb Bakrac szabálytalankodott Tormával szemben a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Nyerges lőtte a kapu jobb oldalába (0-2).

58. perc: Nem örülhetett sokáig a vendégcsapat. Egy hosszú előreívelést fejelt Vámosi a rosszul kimozduló Illyés fölött a kapuba (1-2).

78. perc: A csereként beállt Mile jól eltalált 25 méteres lövése kevéssel kerülte el a vendégek kapuját.

81. perc: Büntetőhöz jutott a hazai csapat. A kiugró Szakácsot Pusztai rántotta le. A megítélt büntetőt Vámosi végezte el, lövését Illyés hárította, de a kipattanó labdára Megyesi ért oda, aki a kapuba fejelte az egyenlítő gólt (2-2).

84. perc: Bárányos adott középre Tormának, aki előbb átvette a labdát, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-3).

Teljesen megérdemelten vonulhattak egy gólos előnnyel pihenőre a bátran játszó rákospalotaiak a Tatabánya ellen. A játék képe egyáltalán nem tükrözte az első félidőben a két csapatnak a tabellán elfoglalt helyét.

A második játékrészben tovább növelte előnyét a vendégcsapat, de a Tatabánya nem omlott össze, hanem közvetlenül a bekapott gól után szépíteni tudott, sőt nem sokkal a mérkőzés vége előtt egyenlített is. A hajrá azonban a REAC gárdájáé volt, amely Torma góljával meg is szerezte a győzelmet.

(Mobilpress)