Vágólapra másolva!
A hét közben néhány Eb-selejtező mellett számtalan barátságos válogatott mérkőzést rendeztek, amelyeken kevés kiemelkedő teljesítmény akadt - a hét végi bajnokikon viszont annál több. A csúcsot az AS Roma gárdája jelentette, amely 7-0-ra verte a Cataniát, és ennek eredményeképpen a Farkasoktól ketten is bekerültek álomcsapatunkba.
Arthur Boruc (lengyel, Celtic FC): A hétközi Eb-selejtezők közül rangadónak talán csak a belga-lengyel mérkőzés volt nevezhető, amelyen a vendégek gyűjtötték be a három pontot. A lengyel válogatott a diadalért kapusának is nagy köszönetet mondhat, hiszen Boruc több bravúros védést is bemutatott - a hét végén, a Celtic FC színeiben már nem volt annyi dolga, de a St. Mirren FC ellen sem kapott gólt.
Geremi (kameruni, Chelsea FC): A londoniak afrikai játékosa a szezon elején még csak csereembernek számított, de mostanra bejátszotta magát a csapatba a jobbhátvéd posztján. A kameruni focista a West Ham United ellen ráadásul nem csak védőmunkáját látta el tökéletesen, hanem eredményes is volt, és góljával három pontot szerzett együttesének.Sébastien Puygrenier (francia, AS Nancy): A gall kiscsapat továbbra is remekül tartja magát a bajnokságban, és a negyedik helyen áll a Ligue 1-ben. A hét végén a kiesőjelölt ES Troyes legyőzése a vártnál nehezebben jött össze, de a középhátvéd Puygrenier találata elég volt a három pont megszerzéséhez.Gerard Pique (spanyol, Real Zaragoza): A fiatal hispán bekk a nyáron a Manchester Unitedből került vissza hazájába, és többnyire csereként lépett pályára a zaragozaiaknál, de most Gabriel Milito eltiltása miatt a kezdő tizenegyben szerepelt a Gimnástic Tarragona ellen. Pique nem csak a hátsó alakzatot fogta össze remekül, hanem eredményes is volt.Cristiano Panucci (olasz, AS Roma): A Farkasok focistája alapvetően jobbhátvédnek számít, de ebben az idényben többször is a védelem bal oldalán vetette őt be Luciano Spalletti mester. Így volt ez a Catania ellen is, ahol Panuccinak nem nagyon kellett a védőerényeit csillogtatnia - viszont hátvéd létére kétszer is betalált.
Joey Barton (angol, Manchester City): Stuart Pearce együttesének nagyon szüksége volt már egy győzelemre, de a Fulham FC ellen végre gólerősen játszott a gárda. A középpályán főleg a csapatkapitány Barton volt elemében, szinte minden akció tőle indult, egy alkalommal pedig maga is eredményes volt.Maniche (portugál, Atlético Madrid): A luzitán futballista karrierje az elmúlt másfél évben kissé stagnált, de a jelek szerint a Madridba igazolása jó húzás volt. A Levante elleni idegenbeli találkozón végre a kezdő tizenegyben kapott helyet, és mindezt két góllal hálálta meg, ami nem rossz egy védekező középpályástól.Simone Perrotta (olasz, AS Roma): A fővárosi gárda valóságos gólfesztivált rendezett a Serie A-ban a Catania elleni, a rómaiak végül 7-0-ra diadalmaskodtak a hamar emberhátrányba került ellenféllel szemben. A csapatból szinte mindenki jól futballozott, de a legkiemelkedőbb teljesítményt a középpályás Perrotta nyújtotta a maga két góljával, és hatalmas mezőnymunkájával.Stefano Mauri (olasz, Lazio): A római klubok közül nem csak az AS Roma remekelt a hét végén, hanem a Lazio is, amely idegenben verte 4-1-re az FC Messinát. Az utóbbi hetekben kiváló formában futballozó Mauri most is remekelt, igazi vezéregyéniség volt, és két gólt is szerzett - mindezt azok után, hogy a hét közben pályára lépett az olasz válogatottban is.
Eduardo da Silva (horvát, Dinamo Zagreb): Déli szomszédunknál nem véletlenül optimisták a válogatott szereplését illetően, hiszen a horvát nemzeti csapat vezeti csoportját az Eb-selejtezőkben. A múlt héten Izrael ellen idegenben sikerült nyerniük, és a brazil származású támadó mesterhármast vágott - amit a hét végén a Cibalia Vinkovci elleni bajnokin megismételt.Wayne Rooney (angol, Manchester United): A háromoroszlánosok barátságos mérkőzést játszottak a múlt héten, és a hollandok elleni döntetlen kapcsán a legfőbb pozitívum az volt, hogy Rooney több mint egy év után ismét betalált a címeres mezben. A manchesteriek csatára klubjában is remekel, a Sheffield United elleni bajnokit egymaga döntötte el két góljával.