Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulója bővelkedett a meglepetésekben. A Lyon már 2-0-ra vezetett a Real Madrid ellen, a spanyolok azonban egyenlítettek, sőt a hajrában büntetőt hibáztak. A Celtic meglepetésre legyőzte a Manchester Unitedet, és már biztos továbbjutó, az angol együttesre azonban még igencsak veszélyes az FC Köbenhavnt 3-1-re legyőző Benfica. Az Arsenal 0-1-ről fordított a nullapontos Hamburg ellen, a Moszkvában diadalmaskodó Portónak - csakúgy, mint Alex Ferguson csapatának - szintén 10 pontja van, de még jók az esélyei a CSZKA-nak is (8 pont). A Tőzsér Dániellel felálló AEK Athéntól bár kikapott a Milan, már 16 közé jutott, a görögök a második helyért még nagy csatát vívnak a francia Lille-lel.

A Real Madrid igen gyengén kezdett a francia bajnokságban verhetetlen, de Európában is egyre rettegettebb Lyon ellen, hiszen Gerrard Houllier csapata már a 11. percben vezetést szerzett, amikor John Carew 16 méterről, az Aranylabda-várományos Fabio Cannavaro mellől spiccel a hálóba lőtt. Később még növelte is előnyét a Lyon Florent Malouda révén, aki egy jobb oldali beadást furcsa, ámde látványos mozdulattal juttatott közelről a kapuba.

Még a játékrész hajrájában az éppen Lyonból érkezett Mahamadou Diarra csukafejessel szépített, majd a Real sokkal később, hét perccel a lefújás előtt egyenlíteni tudott: Raúl pazar fejese a kapufán csattant, Ruud van Nistelrooy pedig közelről nem hibázott. Pár pillanattal később viszont igen, a holland csatár ugyanis kihagyta a saját maga által kiharcolt 11-est.

Forrás: MTI

Érthető, Guti miért kért gyors cserét

Bukarestben a pont nélküli Dinamo Kijev jutott vezetéshez, mégpedig az épp honfitársai ellen játszó Florin Cernat találatával, akinek a jobb oldalról ellőtt, beadásszerű szabadrúgása a jobb alsóban kötött ki. Nicolae Dica 20 méterről, lehetletfinom emeléssel egyenlített (majd még egy hazai lesgólt is láthattak a szurkolók), és a remi azt jelenti, hogy a Steaua az UEFA-kupát érő harmadik helyen végzett.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Real Madrid (spanyol) - Olympique Lyon (francia) 2-2 (1-2)
Real: Casillas - Ramos, Helguera, Cannavaro, R. Carlos - Diarra, Emerson (Cassano, 76.), Raúl, Guti (Reyes, 21.) - Robinho, Van Nistelrooy.
Lyon: Coupet - Reveillere, Cris, Squillaci, Abidal, Tiago - Toulalan (A. Diarra, 93.), Juninho, Clerc - Carew, Malouda.
gól:
Diarra (39.), Van Nistelrooy (83.), illetve Carew (11.), Malouda (31.)

Steaua Bucuresti (román) - Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-1)
Steaua:
Cernea - Stancu, Ghionea, Goian, Marin - Nicolita, Petre, Dica (Lovin, 92.), Paraschiv (Radoi, 67.), Oprita (Cristocea , 55.) - Thereau.
Dinamo: Sovkovszkij - Markovic, Rodrigo, Rodolfo (Gavrancic, 46.), el-Kadduri - Guszev, Jusszuf, Belkevics, Cernat (Rincón, 78.) - Sackih, Kleber (Milevszkij, 66.).
gól:
Dica (69.), illetve Cernat (29.)