Vágólapra másolva!
A hétközi, PSV elleni Bajnokok Ligája-mérkőzéshez hasonlóan a Manchester City elleni Premier League-találkozón is Steven Gerrard volt a Liverpol nyerőembere, második félidei találata ugyanis három pontot ért a Vörösöknek.

A Charlton új edzője, Les Reed irányításával először szerepelt hazai pályán, az Everton elleni összecsapás nem zárult teljes sikerrel, de egy pontot azért elkönyvelhetett a sereghajtó londoni alakulat.

Az újonc Reading sorozatban harmadik győzelmét aratta, ugyanis Kevin Doyle büntetője eldöntötte a Fulham elleni találkozót, igaz, a tizenegyes előtti kiállítás miatt a vesztes gárda tíz emberrel küzdötte végig a meccs nagy részét.

A West Ham újdonsült izlandi tulajdonosa, Eggert Magnusson először látogatott ki bajnokira az Upton Parkba, és egyből győzelemnek tapsolhatott, a Kalapácsosok a Sheffieldet verték 1-0-ra.

A portugál Abel Xavier több mint egyéves eltiltása után tért vissza a Middlesbrough csapatába, de nem ő játszotta a főszerepet a találkozón, hanem Malcolm Christie, és Gareth Barry, akik az 1-1-gyel záruló csata góljait szerezték, illetve Peter Walton bíró, aki Christie góljánál lesről engedte el a támadást.

Nicolas Anelka eddig nem sokat mutatatott Boltonban, most egykori csapata, az Arsenal ellen megtátosodott, két gólt is szerzett. Faye szerzett vezetést a Wanderersnek, a rövid saroknál csúsztatta a labdát a jobb sarokba, majd az első játékrész hosszabbításában következett Anelka, aki bődületesen nagy gólt akasztott a léc alá 22 méterről.

Fél perccel később Gilberto Silva fejesévél szépítettek az Ágyúsok, a szünet után pedig beszorult a hazai csapat, de a londoniak csak három kapufáig jutottak, a túloldalon pedig megint jött Anelka, aki Iván Campo passza után kilőtte a hosszú sarkot, és ezzel eldöntötte a meccset.

Premier League, 14. forduló:
Charlton Athletic - Everton 1-1 (0-0)
gól:
Reid (68.), illetve Hreidarsson (52., öngól)

Aston Villa - Middlesbrough 1-1 (1-1)
gól:
Barry (45+3., 11-esből), illetve Christie (43.)

Fulham - Reading 0-1 (0-1)
gól:
Doyle (17., 11-esből)
kiállítva: Pearce (16., Fulham)

Liverpool - Manchester City 1-0 (0-0)
gól:
Gerrard (67.)

West Ham United - Sheffield United 1-0 (1-0)
gól:
Mullins (36.)

Bolton Wanderers - Arsenal 3-1 (2-1)
gól: Faye (9.), Anelka (45+2., 76.), illetve Gilberto Silva (45+3.)