Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-címvédő FC Fehérvár több mint egy órán át emberhátrányban futballozva kétgólos vereséget szenvedett a REAC otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 15. fordulójában. A rákospalotaiak utolsó négy bajnoki mérkőzésükből hármat megnyertek, mostani sikerükkel pedig elmozdultak a kieső zónából. A Zalaegerszeg három nyeretlenül megvívott meccs után hazai pályán egy ráadásban szerzett góllal győzte le a Tatabányát. Két pályán is hét gólt láthattak a nézők, de amíg Diósgyőrben a hazai drukkerek örülhettek a 4-3-as Győr elleni diadalnak, addig Sopronban a Debrecen szurkolói ünnepelhettek, mert a bajnokcsapat 6-1-re legázolta a Selymes-csapatot. A sereghajtó Vác megállította a menetelő Pécset, és kisebb meglepetésre 1-1-et ért el a Mecsekalján.

Borsodi Liga 15. forduló:
Paks - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Paks, 1000 néző
vezette: Iványi Z.
Paks: Kovács A. - Molnár Z., Salamon, Fehér A., Kóczián - Zováth, Tamási - Kiss T., Buzás (Böde, 85.), Báló (Varga L., 85.) - Belényesi (Montvai, 64.)
Kaposvár: Milinte - Kovácsevics, Radics, Mező T., Pintér A. (Venczel, 77.) - Andruskó (Vasziljevics, 61.), Maróti (Szakály D., 85.), Grúz, Szakály P. - Oláh, Alves
gól: Belényesi (20.)
sárga lap: Fehér A. (67.), illetve Vasziljevics (68.), Alves (92.)

20. perc: Buzás remek labdával ugratta ki a jobb oldalon megiramodó Kiss Tamást, a középpályás betört a büntető területre, elfektette a kilépő Milintét is, remekül középre ívelt és az érkező Belényesi két lépésről az üres kapuba bólintott (1-0).

74. perc: Buzás és Báló "kisakkozta" a kaposvári védelmet, előbbi remek labdával ugratta ki társát, ám a visszakapott passzt hajszállal a kapu mellé lőtte.

Az első játékrészben végig nagy mezőnyfölényben futballozott a Paks, a Kaposvár mindössze egyszer lőtt kapura, s a hazaiak akár többgólos előnyre is szert tehettek volna.

A második félidőre visszavett a tempóból a hazai csapat, ennek ellenére továbbra is fölényben játszott, de helyzeteit kihagyta, így a lefújásig izgulnia kellett a három pontért.

(MTI)