Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága bajnoki fordulónként 3-3 büntetőpontot állapított meg az NB II-ben szereplő Ferencvárossal szemben, miután a klub nem fizette ki az Udvarácz Milánnal szembeni tartozását. 

Amennyiben a sportszervezet a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül nem fizeti ki volt kapusát, úgy minden fordulóban három pontot levonnak a zöld-fehérektől, akik jelenleg veretlenül vezetik a másodosztály Keleti csoportját.

"A büntetőpontok bajnoki fordulónként történő levonására mindaddig sort kell keríteni, amíg az FTC Labdarúgó Zrt. a fenti tartozást nem fizette meg, vagy amíg a büntetőpontok összege el nem éri a versenyrendszerben megszerezhető bajnoki pontok negyedét" - áll az MLSZ honlapján. Petró László, az FTC jogásza az MTI érdeklődésére kijelentette: fellebbeznek a döntés ellen.

Kedden egyébként taggyűlést tartott a Magyar Labdarúgó Liga, s a megbeszélésen az alacsonyabb osztályú bajnoki küzdelmek átszervezése, a vezetői tisztségviselők mandátumának meghosszabbítása, valamint Puskás Ferenc temetése volt a téma. A gyűlésen meghívottként részt vett Kisteleki István, az MLSZ elnöke is.

Puskás Ferenc jövő szombati búcsúztatására meghívást kapott minden, a Borsodi Ligában és az NB II-ben szereplő klub, az invitálást valamennyi professzionális egyesület azonnal elfogadta. A taggyűlés 2007. december 31-ig meghosszabbította Tepszics Ignác elnök, Klement Tibor és Csorba Ottó elnökségi tagok, Illés János felügyelőbizottsági elnök, illetve Kisjuhász Gyula és Sallói István felügyelő bizottsági tagok mandátumát.

Az MLL elnöksége a klubok képviselőivel elfogadta azt a tervezetet, amely szerint az egyesületek tartalékcsapatait a jövőben az NB III-as bajnokságban indítanák, felduzzasztva ezzel a harmadosztály létszámát. A tervezet várhatóan a csütörtöki ülésen kerül az MLSZ elnöksége elé.