Vágólapra másolva!
Bérczy Balázst választotta főtitkárnak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, a sportvezető december elsejétől áll munkába. Az elnökség az év legjobbjait is megnevezte, a férfiaknál Huszti Szabolcs, a nőknél Nagy Anett nyert.

A korábbi főtitkár, Kmety Ildikó november 9-én személyes okokra hivatkozva mondott le, s a testület a már korábban is pályázó Bérczy Balázsnak szavazott bizalmat. A 40 éves, ötszörös válogatott labdarúgó rövid beszédében elmondta, pályafutása lezárása után sem kívánt elszakadni a futballtól, és örömmel tölti be a tisztséget.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint más döntések is születtek a november 17-én elhunyt Puskás Ferenc tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött ülésen. Eszerint a téli teremtorna január 13-ai, zalaegerszegi és a január 20-ai miskolci selejtezőjét követően január 27-én Debrecenben rendezik a nyolcas döntőt. A viadalon várhatóan a 16 élvonalbeli együttes vesz részt.

Szóba került a Borsodi Liga további menetrendjének kérdése is, ugyanis a klubok azt kérték, hogy a tavaszról előrehozott két fordulót ne rendezzék meg. Mivel azonban a program csak valamennyi érdekelt együttes írásbeli kérése alapján módosítható - ez nem állt fenn -, a bajnokság az eredeti, áprilisban elfogadott versenykiírás alapján folytatódik.

Az elnökség megválasztotta az év legjobbjait is: a férfiaknál a Hannoverben légióskodó Huszti Szabolcs, a nőknél Nagy Anett, az 1. FC Femina csatára, futsalban pedig Lódi Tamás, a Gödöllői FK támadója lett 2006 legjobbja.

Nagyszabású pályaépítési programba kezd az MLSZ: a tervek szerint az újonnan létesülő, nonprofit alapon működő programiroda feladata lesz, hogy előkészítse és segítse a banki hitelből épülő műfüves pályák létrehozását oly módon, hogy a beruházó önkormányzatoknak csak a kész termékért kelljen - hosszú lejáratú, 15 éves futamidejű bankhitelt is igénybe véve - fizetniük.

Scheer Sándor elnökségi tag arról számolt be, hogy a telki önkormányzat az MLSZ rendelkezésére bocsátana egy 6,5 hektáros területet, amelyen akár már jövő szeptemberre felépülhetne a minden igényt kielégítő technikai centrum, ahol a válogatottak edzőtáborozásait le lehetne bonyolítani.

Az MLSZ határozatban kötelezte a ligát a tavalyi bajnokság helyezettjeinek járó díjak kifizetésére, illetve az ülés végén az elnökség tagjai úgy határoztak, december 9-i gyásznapon, Puskás Ferenc temetésének napján tilos hivatalos labdarúgó-mérkőzést rendezni.