Vágólapra másolva!
A Schalke 04 gól nélküli döntetlent játszott Nürnbergben a labdarúgó Bundesliga 15. fordulójában, s ezzel pontszámban ugyan beérte a listavezető Werder Bremet, de megelőzni nem tudta.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó: a jelenlévők így emlékeztek a kedden elhunyt edzőlegendára, Max Merkelre, aki mindkét együttesnél dolgozott trénerként. A másik vasárnapi találkozón az Eintracht Frankfurt Naohiro Takahara mesterhármasával nyert Aachenben.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 2007-ben összesen 250 ezer euróval támogatja azokat a szurkolói kezdeményezéseket, melyek célja a jobb, sportszerűbb lelátói hangulat kialakítása a bajnoki- és kupamérkőzéseken.

Theo Zwanziger, a DFB elnöke elmondta, hogy az összeget a klubokra idén szurkolói rendbontások miatt kiszabott 500 ezer euróból különítették el. A megmaradt 250 ezret a stadionok biztonságosabbá tételére fordítják. "Az élvonalbeli és másodosztályú klubok egyetértésével elsősorban az alacsonyabb osztályú gárdák létesítményeit fejlesztjük, biztonsági szempontból az első két osztályban szereplő csapatok stadionjaival szerencsére nincsenek gondok."

Bundesliga, 15. forduló:
1. FC Nürnberg - FC Schalke 04 0-0

Alemannia Aachen - Eintracht Frankfurt 2-3 (1-2)
gól: Schlaudraff (32.), Fiel (81.), illetve Takahara (14., 43., 61.)