Vágólapra másolva!
Elmaradtak a nagyobb meglepetések a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapján: a kieséstől veszélyeztetett nagycsapatok közül a Manchester United, az Arsenal és az FC Porto is bejutott a legjobb 16 közé, míg a Benfia és a CSZKA Moszkva az UEFA-kupában folytathatja a szereplést. Valószínűleg a továbbiakban nem láthatunk magyar játékost sem a legrangosabb kupasorozatban, hiszen Tőzsér Dániel, illetve Juhász Roland csapata, az AEK Athén és az Anderlecht is búcsúzott.

Olympique Lyon (francia) - Steaua Bucuresti (román) 1-1 (1-1)
Lyon, Stade de Gerland
v.: Ceferin (szlovén)
Lyon:
Coupet - Reveillere, Cacapa, Müller, Berthod - A. Diarra - Tiago (Toulalan, 65.), Källström - Govou (Remy, 80.), Carew (Wiltord, 65.) Ben Arfa
Steaua: Cernea - Stancu, Ghionea, Goian, Marin - Nicolita, Radoi ( Petre, 78.), Paraschiv, Cristocea (Oprita, 82.) - Dica - Thereau ( Badea, 73.)
gól: Diarra (12.), illetve Dica (3.)

A szerdai játéknapon az E csoport volt az egyetlen, ahol mind a két mérkőzés tét nélküli volt, hiszen nemcsak a továbbjutás kérdése, hanem már a négyes végső sorrendje is eldőlt két héttel ezelőtt.

A csoportelső Lyon ezért talán kicsit könnyedén is kezdett a Steaua ellen, a 3. percben legalábbis megkapta első gólját hazai pályán az idei BL-ben: Dica előbb mellre vette a labdát, majd szép egy fordulással a jobb alsó sarokba küldte. Mindössze 9 percig voltak azonban hátrányban a gallok, Diarra egy szöglet utáni fejesgóllal egyenlített.

A csoportutolsó Dinamo Kijev otthonában fellépő Real Madrid kezdő csapatában több mint egy hónap után kapott újra helyet David Beckham, aki utoljára november 10-én, a harmadosztályú Ecija elleni Király-kupa-összecsapáson játszhatott az első perctől kezdve.
Ott volt még a kezdő tizenegyben a mellőzést Beckhamhez hasonlóan nehezen viselő csatár, Antonio Cassano is, ám a meccs mégsem az említett sztárokról szólt, hanem például a kijevi Sackih-ról, aki az első félidőben kétszer is mattolta a madridi védelmet.

Forrás: EPA

Ronaldo két perc alatt ledolgozta a hátrányt




Dinamo Kijev (ukrán) - Real Madrid (spanyol) 2-2 (2-0)
Kijev, Olimpiai Stadion
v.: Riley (angol)
Dinamo Kijev:
Sovkovszkij - Markovic, Rodrigo, Rodolfo (Mandjuk, 34.), Neszmacsnij - Guszev, Yussuf, Belkevics, Mihalik - Milevszkij (Rotan, 85.), Sackih
Real Madrid: Diego Lopez - Michel Salgado, Torres, Mejia, Roberto Carlos - Diarra, Nieto (Valero, 74.) - Beckham, De la Red (Javi García, 70.) - Ronaldo, Cassano
gól: Sackih (13., 27.), illetve Ronaldo (86., 88., utóbbit tizenegyesből)