Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az AC Milan vesszőfutása, az olasz sztárcsapat utolsó nyolc bajnokija közül mindössze egyet tudott megnyerni, a szombati, firenzei találkozón is csupán 2-2-re futotta erejéből a Fiorentina ellen a Serie A 16. fordulójában.

Pedig álomszerűen kezdődött a mérkőzés a Milan számára, a 4. percben Brocchi labdájával az utóbbi időben sokat szapult Gilardino szlalomozott át a védők lábain, s miután mindenkit kicselezett, a kivetődő kapus felett 4 méterről emelt a hálóba (1-0).

A 20. percben Toni megpróbált kibújni a védők közül, a labda azonban Kaladze kezén megpattant, tizenegyes. A büntetőt Mutu a jó irányba mozduló Kalac mellett nagy erővel lőtte a jobb sarokba (1-1).

A második félidőben sokáig nem talált fogást egymáson a két csapat, a 75. percben aztán a mezőnyfölényben játszó hazaiak megszerezték a vezetést. Egy bal oldali eléreívelésbe Toni a 16-os vonalán beletette a lábát, a labda Mutu elé került, a román csatár pedig 10 méterről okosan a bal alsó sarokba lőtt (2-1)

A hajrában mindent feltett az egyenlítésre a Milan, s a 90. percben Gilardino csúsztatásával sikerült is az egyenlítés (2-2).

Eredmény, Serie A, 16. forduló:
Fiorentina - AC Milan 1-1 (1-1)
Fiorentina:
Frey - Ujfalusi, Dainelli, Kroldrup, Pasqual - Donadel, Liverani, Gobbi - Montolivo (Jörgensen, 62.) - Toni, Mutu (Pazzini, 79.)
Milan: Kalac - Cafu, Simic, Kaladze, Jankulovski - Brocchi (Inzaghi, 79.), Gattuso, Pirlo, Seedorf (Gourcuff , 85.) - Kaká, Gilardino
gól: Mutu (20., 76. - az elsőt büntetőből), illetve Gilardino (4., 90.)

Udinese - Cagliari 3-1 (2-0)
gól:
Pinzi (17.), Iaquinta (27.), Obodo (52.), illetve Cocco (82.)
piros lap: Muntari (45., Udinese)

Rangadó Rómában és Firenzében/sport/focivilag/20061215kiraly.html?pIdx=1