Vágólapra másolva!
Nem tudott nyerni a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának zárómérkőzésén, az Atlético Madrid 1-1-es döntetlenre végzett a címvédővel a Nou Campban.

A klubvilágbajnokság döntőjét elbukó Barca úgy kezdte a meccset, hogy játékában nyoma sem volt az utazás okozta fáradtságnak, a 2. percben Gudjohnsen kereste a lövőhelyzetet, majd inkább a második hullámban érkező Deco elé tolta a labdát, aki futtából tüzelt, Leo Francónak az volt a szerencséje, hogy középre érkezett a löket

Aztán Xavi ért oda egy kipattanóra, amit kapásból lőtt centikkel a jobb sarok mellé 16 méterről. Iniesta is felettébb aktív volt, a 19. percben jobbról lőtte középre a labdát, de a berobbanó társak mindannyian lemaradtak a centerezésről. Az Atlético a félórához közeledve jelezte először, hogy pályán van, Antonio López keményen meglőtt szabadrúgását öklözte ki Victor Valdes.

Forrás: EPA
Belletti próbálja szerelni Antonio Lópezt

A túloldalon Xavi fejesét védte lábbal Leo Franco, de a madridiak kapusa Ronaldinho szabadrúgásával szemben már tehetetlen volt, a brazil 18 méterről csavart a jobb sarokba. A második félidő elejét is a Barca uralta, váratlanul mégis egyenlített az Atlético, Luccin a legjobb ütemben ugratta ki a keresztbe mozgó Agüerót, aki spiccel a bal sarokba pöccintett 10 méterről.

Nagyobb fokozatra kapcsoltak a katalánok, ami egyből helyzeteket eredményezett, de Gudjohnsen próbálkozása egy védőről szögletre pattant, Ezquerro pedig Iniesta remek passza, és Deco átlépős csele után nem lőtt egyből, hanem kevergetni kezdett, végül ballal maszatolt a bal kapufa mellé.

Az utolsó percekben is főleg a madridi kapu előtt pattogott a labda, de nem tudta bevinni a győztes találatot a címvédő, így maradt az 1-1, aminek a listavezető Sevilla is örülhet.

Primera División, 16. forduló:
Barcelona - Atlético Madrid 1-1 (1-0)
gól:
Ronaldinho (40.), illetve Agüero (59.)