Vágólapra másolva!
Angliában az új évet is futballal köszöntik, a Premier League 22. fordulójában a harmadik helyezett Bolton a negyedik Liverpoolhoz látogatott, és a Vörösök a második félidőben két perc alatt eldöntötték a három pont sorsát, amikor Peter Crouch és Steven Gerrard is bevette a vendégek kapuját. Priskin Tamás csapata, a Watford 0-0-s döntetlent ért el a Fulham vendégeként, a magyar csatár a kezdőcsapatban kapott helyet, azonban nem maradt végig a pályán, mert piros lapja miatt a többiek előtt mehetett zuhanyozni. A listavezető Manchester 2-2-es döntetlent ért Newcastle-ban, így négy pontra csökkenhet az előnye, ha a Chelsea kedd este győz az Aston Villa vendégeként.

A dobogóra hajtó csapatok csatáján az első félidőben nem rágták le a körmüket az izgalomtól a nézők, a Bolton mindössze egy veszélyes beadást tudott felmutatni 45 perc alatt, a hazaiak valamivel többet tettek, Finnan lövését Jaaskelainen tolta a lécre, majd Xabi Alonso gurított centikkel a jobb alsó sarok mellé.

A második félidőben is csak Rafa Benítez csapata futballozott, a Bolton megelégedett a bekkeléssel, de a 62. percben megtörte a 'Pool a vendégek ellenállását, a felettébb aktív Pennant adott be jobbról, és Crouch pazar mozdulattal, ollózva küldte a labdát a jobb sarokba 11 méterről, lemásolva a BL-ben a Galatasaray ellen szerzett találatát.

Még vissza sem ültek a helyükre a hazai drukkerek, máris újra ünnepelhettek, Pennant és Kuyt megint a jobb oldalon kavargatott, végül a szőke holland adta be a labdát, amit a berobbanó Gerrard kapásból, belsővel rakott fel a jobb pipába 12 méterről.

A folytatás már egykapuzással telt, a Wanderers kaput eltaláló kísérlet nélkül zárt, mindössze egy Fayé-fejessel riogatták Reinát, míg a túloldalon Crouch még vagy három gólt szerezthetett volna, de mindannyiszor pontatlanul célzott, Kuyt viszont nem hibázott, a 83. percben Luis García passza után Gardner mellől lőtte ki a hosszút, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Forrás: MTI

Kuyt ezzel a mozdulattal szerezte a Liverpool harmadik gólját

A középmezőny elején található csapatok csaptak össze a Portsmouth-Tottenham találkozón, ahol a Spurs-fölény ellenére a Pompey szerzett vezetést, Mwaruwari lövése Davenporton pattant meg, majd a bal sarokba vágódott. A londoniak az 50. percben egyenlítettek, Murphy szép csel után ívelt a hosszú oldalra, ahol teljesen üresen érkezett Malbranque, így nem volt nehéz dolga közelről a léc alá bólintani. A továbbiakban is inkább a Tottenham irányított, de újabb gól már nem esett, így maradt az 1-1.

Majdnem 100 percig tartott a Fulham-Watford mérkőzés, Priskin Tamás ezúttal kezdőként lépett pályára az újonc soraiban, a magyar csatár a 75. és a 96. percben is begyűjtött egy-egy sárga lapot, így a kiállítás sorsára jutott. A meccs Niemi sérülése miatt húzódott el, a Fulham kapusa ugyanis ütközött Bocanegrával, amikor kiszaladt a 16-oshoz, hogy fejjel tisztázzon egy hosszú indítás után, és olyan szerencsétlenül ért földet, hogy a nyaka és a feje is megsérült, hordágyon kellett elvinni, és azóta kórházba szállították röntgen miatt. Bár a Watford Bangura és Henderson révén kétszer is megdöngette a kapufát, végül 0-0-val zárult a találkozó, ez volt zsinórban a negyedik remije a Fulhamnek.

A Manchester City és a Blackburn jó formában van, mindkét gárda sorozatban harmadik győzelmét aratta, előbbi a csereként beállt Szamarasz duplájával győzte le az Evertont, utóbbi pedig hozta a papírformát, hiszen még sosem kapott ki a Wigantől. Gólparádét rendezett a Reading, amely egy hatossal küldte haza az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő West Hamet, nagyon ráfért ez a siker az újoncra, amely utoljára december elején érezhette a győzelem ízét.

Forrás: MTI

Lita is góllal vette ki a részét a West Ham elleni 6-0-s Reading-gálából

A Middlesbrough 1992 óta várt arra, hogy legyőzze a Sheffield Unitedet, Vidukáéknak most végre összejött, a szünet után a nigériai Aiyegbeni előbb egy kipattanót vágott be, majd tizenegyesből büntetett, eldöntve ezzel az addig kiegyenlített csatát.

Jó meccset vívott a Newcastle és a Manchester United, az első félidőben Milner nyitotta a gólok sorát, amikor 20 méterről kilőtte a MU kapujának bal felső sarkát, hat perc múlva Scholes válaszolt egy hasonlóan precíz lökettel, ami a jobb alsóban pihent meg. A második félidőből 24 másodperc telt el, amikor megint Scholes kért szót, 23 méterről tüzelt Ronaldo lekészítése után, és a lábak között elsuhanó bomba kikerülte a jobbra vetődő Given kapust is.

Sokáig úgy tűnt, hogy győztesen távozik Sir Alex Ferguson bandája a St. James's parkból, de egy kanadai fiatalember tett arról, hogy ne így legyen, Edgar 26 méteres kísérlete Scholes lábán pattant meg, és így került a bal sarokba. A döntetlennek a Newcastle-hívek mellett a Chelsea is örülhet, ha a Kékek kedd este nyernek Király Gábor csapata, az Aston Villa ellen, akkor négy pontra csökkentik a hátrányukat.

Premier League, 22. forduló:
Liverpool - Bolton Wanderers 3-0 (0-0)
gól:
Crouch (62.), Gerrard (63.), Kuyt (83.)

Portsmouth - Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
gól:
Mwaruwari (29.), illetve Malbranque (50.)

Manchester City - Everton 2-1 (0-0)
gól: Szamarasz (50., 72., a másodikat 11-esből), illetve Osman (84.)

Reading - West Ham United 6-0 (4-0)
gól: Gunnarsson (12.), S. Hunt (15.), A. Ferdinand (30., öngól), Doyle (36., 78.), Lita (53.)

Wigan Athletic - Blackburn Rovers 0-3 (0-1)
gól: Heskey (37., öngól), Derbyshire (58.), McCarthy (76., 11-esből)

Middlesbrough - Sheffield United 3-1 (1-1)
gól: Viduka (36.), Aiyegbeni (69., 76., a másodikat 11-esből), illetve Jagielka (45., 11-esből)

Fulham - Watford 0-0
piros lap:
Priskin (96., Watford)

Newcastle United - Manchester United 2-2 (1-1)
gól:
Milner (33.), Edgar (74.), illetve Scholes (40., 46.)