Vágólapra másolva!
Magyarázatot követelt Fabio Capello vezetőedzőtől a vasárnapi, Deportivo La Corunától elszenvedett 2-0-s bajnoki vereséget illetően Ramón Calderón és Predrag Mijatovic, a Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke, illetve sportigazgatója.

A több órásra nyúlt megbeszélést annyira sürgősnek érezték a vezetők, hogy a hétfő délelőttre tervezett edzést sem tudta megtartani a tréner.

"Optimista vagyok, a gondokat, problémákat feltártuk, és azt hiszem, képesek vagyunk azok megoldására" - nyilatkozta a tárgyalás után a fővárosi klub honlapjának Mijatovic. "A Deportivo elleni meccs után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, amire előzetesen senki sem számított. Nyíltan, kendőzetlenül megbeszéltük az ügyeket, és úgy véljük, idővel úrrá leszünk a gondokon."

A sportigazgató hangsúlyozta, hogy a Real Madrid vezetősége bízik Capello hatalmas tapasztalatában, amelynek segítségével a csapatnak sikerül kilábalni a hullámvölgyből: "Bízunk az edzőnkben: ő olyan ember, aki már sok hasonló helyzetben sikerrel megtalálta a megfelelő megoldást, ezért ebben az értelemben nincs gondunk. Az utóbbi hónapokban több alkalommal is beszéltünk a játékosokkal, hogy jobban megértsük, mi a baj, mert így nem lehet tovább folytatni. Az értésükre adtuk: változni, változtatni kell."

A királyi gárda sorozatban másodszor kapott ki a Primera Divisiónban, így öt pontra nőtt a hátránya a listavezető Sevillával és háromra a második Barcelonával szemben.