Vágólapra másolva!
Martin O'Neill, az Aston Villa edzőjének elmondása szerint Király Gábor "teljesen összeomlott" a Manchester United elleni mérkőzés utolsó percében elkövetett hibája miatt, amely következményeként a birminghami csapat kiesett az FA-kupából. 

A magyar válogatott kapus 90 percig ugyan remekül állta a sarat az Old Traffordon, a ráadásban azonban Ole Gunnar Solskjaer nem túl acélos lövése átcsúszott a kezei között, így 2-1-re győzött az angol bajnokság listavezetője.

Edzője szerint Király valóban óriásit hibázott, ugyanakkor megdicsérte őt az utóbbi hetek erőfeszítéseiért. "Teljesen összeomlott a meccs után, pedig a legjobb szándékkal érkezett hozzánk. Hálásak vagyunk neki és az őt elengedő Crystal Palace-nek, amiért segítettek megoldani a kapusgondjainkat."

Király Gábor - akit a téli átigazolási szezonban szeretne eladni Crystal Palace - december közepén került kölcsönbe az Aston Villához, miután Thomas Sörensen és Stuart Taylor is megsérült. A Szombathelyről indult kapusnak összességében nem volt szerencséje a birminghami együttessel, amely érkezése óta nem tudott mérkőzést nyerni. Király ugyan több remek bravúrt is bemutatott és jórészt megbízhatóan védett, ám a manchesteri találkozón kívül a Charlton Athletic ellen is egy rossz megmozdulásnak betudhatóan kapott ki a Villa az utolsó percben. Birminghami szereplése óta a csapat legnagyobb sikere a Chelsea-vel játszott gól nélküli döntetlen volt, habár Király elégedetetlenül értékelte a címvédő ellen nyújtott teljesítményét.

Királynak a megállapodás értelmében vasárnap kell visszatérnie Crystal Palace-hez, ahová nyárig köti szerződés.